Jump to content

Recommended Posts

ПОЗДРАВ

Какво ви коства, като минете покрай приятеля си, да го поздравите и да му кажете една хубава дума? Не да се усмихваш принудително, но от сърце. Приятелят ти ще бъде през целия ден доволен. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - II том - 178)

Какъв трябва да бъде, според Божествената наука, истинският поздрав между хората: Когато срещнем един човек, ще изпратим от глъбините на душата си Светлина, с която ще го осветим, и в нея ще видим красотата на неговата душа, защото човешката душа е красива. И тогава ще го възлюбим, ще изпратим мислено към него едно благословение и чак след това можем да го поздравим външно. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША -333)

Защо сегашните хора се поздравяват с дясната, а не с лявата ръка? В лявата ръка, лявата страна на човека е скрито всичкото му богатство, всичкият му капитал, който трябва да се пази. В такъв случай, дясната ръка на човека служи за охрана на това богатство. Тя го пази. С дясната ръка се поздравяват грешните хора, а с лявата - праведните... Правилно поздравление е това, в което умът, сърцето и душата на човека взимат участие... В бъдеще хората няма да се поздравяват с ръкуване. Защо? Защото Любовта изключва всякакво докосване, всякакво пипане. (НИ МЪЖ, НИ ЖЕНА -167)

За една седмица ще ви дам един нов поздрав. Като се срещнете, всеки ще дига ръка. Ще дигате ръката си до известна височина, с длан към този, когото поздравявате. Ще се поздравявате само един път на ден по този начин. Този поздрав се отнася само до ония, които разбират неговия смисъл. Ония, които не го разбират, ще се отна­сят към него така, както слепите се отнасят към светлината. Вие ще се поздравявате помежду си свободно, без да се стеснявате. Какво ще кажат хората, това да не ви смущава. Стеснява ли се онзи, който пуши? Той вади цигарата от джоба си и свободно пуши пред хората... Като дигате ръката си нагоре, вие се свързвате с Божествения свят, с разумни светли същества. Ръката представя възвишеното, благородното в човека... Когато поздравявате близките си по този начин, ще внимавате, съзнанието ви да бъде будно. (ОПРЕДЕЛЕНИ ДВИЖЕНИЯ - 80)

Сега, като ви поздравяват с дясната ръка, дигнете лявата. Вие поздравете с лявата. Ако ви поздравят с лявата, а вие поздравете с дясната. То е хармония в живота. Единият с дясната, другият с лявата. Единият с лявата, другия с дясната. (ФАКТИ, ЗАКОНИ, ПРИНЦИПИ - I том - 192)

Когато поздравиш един човек, трябва да трепери нещо в тебе, а не само да го залъгваш. Да оставиш Бог да се прояви чрез тебе. (АКО ГОВОРЯ – І том - 219)

Трябва да измислите едно ново поздравление. Поздравът „Няма Любов като Божията Любов” вече не е за времето. Какво трябва да бъде новото поздравление? „Трябва да изпълним Волята Божия!” (Даден на 3.02.1943 г.) (ФАКТИ, ЗАКОНИ, ПРИНЦИПИ - І том - 266)

Най-добрият поздрав е поздравът на очите. Той е най-чистият... Любовта е нещо духовно, Божествено. Във физическия свят тя се изразява чрез очите. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - I том - 46)

Бих ви дал един начин на поздравление, когато се срещнете. Погледнете се с любов 5 ÷ 10 секунди в очите и поздравете се с леко навеждане на главата, а то значи: моята глава е на мястото. И той ще ти отговори със същото: „И моята глава е на мястото.” Погледът да бъде сериозен... Не го гледай много, погледни го с любов 10 секунди и кажи: „Братко, моята глава е на мястото си, изпращам ти половината от любовта, която Бог ми е дал.” И той ще ти каже: „Братко, и моята глава е на мястото си, изпращам ти и аз половината от любовта, която Бог ми е дал.” ... Ще разделяте тази Божествена любов и хармонията ще започне... И тогава дай му ръката си и кажи: „Хайде на добър ти час.” И ще си тръгнете. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ - 1921 г. - 102)

Трябва да държиш шапката си в ръка и да поздравяваш. Хубаво е да имаме тези външни етикеции, да бъдем учтиви. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ - 1921 г. - 102)

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...