Jump to content

Recommended Posts

ПРЕГРЪЩАНЕ

Прегръщането означава да дадеш нещо от себе си, от своята Любов и своята мъдрост. Когато прегърнеш някого братски и проектираш своята любов и своите добри мисли, ще внесеш живот в него. (МИРОВАТА ЛЮБОВ - 23)

Любовта с език не се предава. На съвременния наш език е немислимо да предадеш една идея на Любовта. Една Божествена идея така трябва да се предаде, че да те разбере всеки. Ако искаш философски да предадеш една мисъл - може, но Любовта се предава чрез контакт, чрез допиране. Тя се предава от живот в живот. Онзи, който те люби, не говори, той те пипне и ти чувстваш, че в тази душа има Любов. Ти знаеш, че в това пипане има нещо свещено, един свещен трепет се разлива в душата ти. Проговори ли ти, нищо не остава в тази ръка, всичката тази красота изчезва като че небето се дига, и ти оставаш, като Адам и Ева, гол. Аз съм го хванал, а той ме пита, казва ми: „Кажи ми една дума, обичаш ли ме?" Щом ме питаш, ти не вярваш вече. В твоя ум има изопачена мисъл. „Ама ти обичаш ли ме?” - Изопачен ум имаш. „Ама говориш ли ми Истината?” - Е, хубаво, нима ако ти кажа, че говоря Истината, не мога да те излъжа? Мога хиляди пъти да ти кажа „обичам те” и пак да не те обичам. Това не е доказателство. А онзи свещен трепет, който мога да предам на душата ти, като те пипна, нима това не е доказателство? (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София - 95)

Ако силният човек те обича, той ще те прегърне, ще те стисне и може да те удуши. Защо ти е такава любов? Прегръдки, целувки, които задушават или препятстват на човека да расте и да се развива, не са на място. Всички хора познават тия прегръдки и целувки и затова търсят нещо ново. (ДА ИМ ДАМ ЖИВОТ – 80)

Този, когото обичаш, колко време трябва да го държиш за ръцете? И този, когото обичаш, колко време трябва да го държиш в прегръдките си? Ние казваме: „Дълго време”. - Не, не трябва дълго време. Майката колко време носи детето си на ръце? Колко години? (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София - 401)

Какво правят децата, когато искат от майка си нещо? Прегръщат майка си, започват да я милват, да я целуват и да казват нежно: „Мамо!” А това прегръщане какво означава? С лявата си ръка детето внася своята обич, а с дясната - своя ум; по този начин то внася в майка си своята сила, а тя е готова да направи за него всичко. Затова децата са обичани. (МИРОВАТА ЛЮБОВ И КОСМИЧНАТА ОБИЧ - 41)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...