Jump to content

ЦЕЛУВАНЕ - КАК ДА ЦЕЛУВАМЕ


Recommended Posts

КАК ДА ЦЕЛУВАМЕ

Природата е скрила в целувката една от великите тайни. Който може да целува според изискванията на Природата, той ще получи нейното благословение. Ако не знаеш да целуваш, няма да получиш благословението на Природата. (НОВО РАЗБИРАНЕ - 98)

Понякога почувствате Любовта като стремеж и си казвате: „Хайде да се целунем.” Тогава събират се двама, радват се един на друг като гугутки и... цап! - Целуват се. А след това казвате: „Ох, какво направихме!” Аз не казвам, че целувките са лошо нещо, но във всяка целувка трябва да има съдържание на Любов. Всяка целувка, в която няма Любов, е престъпление, а всяко престъпление носи след себе си нещастие, или за сърцето, или за душата. Аз не съм от онези, които казват, че е грешно да се целуват хората; може да се целувате, но как? - Ще се спрете, ще застанете пред Бога и ще запитате: „Господи, мога ли да изкажа Твоята Любов?” Ако Господ ви проговори и каже: „Изкажи Любовта ми”, тогава може да се целунете. Но, ако отидеш в името на Господа, туриш подписа му и не дадеш никаква Любов, това е престъпление, за което Господ ще те държи отговорен. Това е то кармата, кармичното престъпление с Любовта от хората, които си играят с лъжливата любов. (ТРИТЕ ОСНОВИ НА ЖИВОТА - 6)

Като целува, той трябва да се проникне от единственото желание да даде нещо чисто и красиво от себе си, а не да вземе. Целувка е само това, което дава. Всичко, което отнема здравето, силата и чистотата на човека, не е целувка. (СЪБУЖДАНЕ – 110)

Ако майката знае как да целува детето си, тя може да създаде от него гений... Бъдещата наука за възпитанието ще научи майката как да го целува. (ЩЕ УПРАВЛЯВА ВСИЧКИ НАРОДИ - 42)

Когато ние се приближим към този акт на целуване, то е най-възвишеното: то е свещено и целувката трябва да се даде най-после. Майката я дава, защото майката има право да целуне дъщеря си. Тя може да я целуне, тя се е жертвала, тя е дала и честа си, и всичко, но ти, който искаш да целунеш, доказал ли си това? В Божествения свят целувката всякога ангажира човек с всичкия му живот... Не говоря за обикновените целувки. Вашите хиляди целувки, Господ да ги благослови, но аз говоря за ония целувки, когато се пробуди великата Божествена душа от своя сън и влезе в Божествения свят. (СИЛА И ЖИВОТ - IV серия 65)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...