Jump to content

ЦЕЛУВАНЕ - ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ЦЕЛУВКАТА


Recommended Posts

ПОСЛЕДВИЯ ОТ ЦЕЛУВКАТА

Целунал те някой - целунал е къщата ти, твоя автомобил... Какво престъпление има в целувката? Страшни са вътрешната целувка, вътрешните грехове и престъпления на човека. Чистота е нужна в света: чистота в мисли, в чувства и постъпки. Никой не може да опетни чистия човек. Който има желание да използва другите, той себе си петни. (СЪБУЖДАНЕ - 248)

Целунал те някой. Запитай се, дали тази целувка очиства твоята кал. (СЪБУЖДАНЕ - 248)

Когато синът и дъщерята целуват родителите си, те се радват, приятно им е. Когато чужди деца ги целуват, не им е приятно. Защо? Трептенията на тяхната любов не са еднакви - в любовта им има нещо нехармонично... Обаче, случва се, че някое чуждо дете има по-голяма хармония с този баща, отколкото неговото дете. Тогава бащата е доволен от тази целувка. (СЪБУЖДАНЕ - 249)

Децата не обичат всякога да ги целуват. Като целувате някое малко дете, то се сърди, недоволно е. Много естествено, целувката на хората не е всякога чиста. Детето плаче, сърди се, намира, че сте го опетнили. Някои деца се усмихват като ги целуват. Те чувстват хубавото, което се влива чрез целувката. Те се изтриват след целувката, но не плачат. Всяко действие трябва да се основава на чистота и святост. (СЪБУЖДАНЕ - 249)

Хората страдат не от много целувки, но от недостатъчно целувки. (СЪБУЖДАНЕ - 253)

Аз засягам въпроса за целувката в неговата чистота, тъй както е в Природата. Когато нещата стават правилно, както са поставени в Природата, тя възнаграждава всички живи същества. Когато не стават правилно, Природата наказва. Следователно каже ли човек, че е недоволен, това показва, че той не е постъпил според Божиите закони. (ОПРЕДЕЛЕНИ ДВИЖЕНИЯ - 79)

Един изпаднал руски княз се оженил по любов, за една млада, красива мома, от високо произхождение. В първите дни след сватбата, той често целувал своята възлюбена, но тя огладняла, пожелала да яде - хляб искала. - Ну, поцелуем ся, казал й той. - Гладна съм! - възразила възлюбената. - Ну поцелуем ся! Днес „да се целунем, утре да се целунем”, тя изгубила разположението си към своя възлюбен, любовта й изстинала много естествено. Тя се почувствала излъгана от него; той бил крайно беден само една титла имал. Човек не се нуждае от целувки, много неща му трябват. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО -169)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...