Jump to content

Recommended Posts

ГОЩАВАНЕ

Онзи, който те обича, угощава те и си казва: „Дано поседи повече! А тия, които не те обичат, казват: „Хайде да го угостим, че по-скоро да си отиде!” (ІV МЛАДЕЖКИ СЪБОР- 26)

Като дойде вашият приятел и искате да научите нещо от него, не го гощавайте. Малко му дай, но с любов му дай. (СИЛА И ЖИВОТ - V серия - 292)

Когато ядете, гледайте да не си угаждате. Когато угощавате ближните си, и на тях не угаждайте. Достатъчно е да ги нагостите със здрава, чиста храна, но не и да им угаждате, да преяждат. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 74)

Ето къде правите погрешка. Най-първо ще приемете някого, много добре ще го нахраните. Втори път като дойде, поизмени се малко вашето мнение, а с това и начинът на посрещане. Първия ден му дайте най-простата храна. Като дойде някой ден, му дайте хляб и една-две ябълки, с най-простата храна го приемете, угощавате го добре, после намалявате. (АКО ГОВОРЯ – ІІ том – 264)

Когато човек стане лош, първото нещо, което трябва да направите, за да го поправите, е да го нахраните... Ако имате един неприятел, който ви мрази, гощавайте го, хранете го, той ще ви стане приятел. (МОК – ІІІ г.- 8 лекция – 125)

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...