Jump to content

82. ВЕЛИКОТО ОПЛАКВАНЕ И ПЛАЧЪТ НА УЧИТЕЛЯ


Recommended Posts

82. ВЕЛИКОТО ОПЛАКВАНЕ И ПЛАЧЪТ НА УЧИТЕЛЯ

ВК: Сега, тука виждаме една снимка, на която са Учителят и Тодор Стоименов. Какво ще ми кажеш за Тодор Стоименов? ПГ: Тодор Стоименов е един от първите братя, които са били при образуването на първата Верига. Със самия доктор Миркович и Пеню Киров от Бургас. ВК: Да си спомняш някаква опитност, интересна, от Тодор Стоименов? Сега тука, на тази снимка виждаме, това е Елена Андреева в гръб, това е Лулчев, това пък е Учителят, на Бивака. ПГ: Това не е Елена Андреева, а Невена Неделчева. Този, който е в гръб, с термоса, е Лулчев, а от дясна страна с шапката е Учителят. Това е на Бивака, седнали са и разговарят.

ВК: Сега, тука виждаме също една снимка на Бивака. Тука всички сестри са седнали, ПГ: Ние на Бивака много пъти правехме Паневритмия там. Полянката я използвахме, играехме гимнастиките и първите упражнения.

Една вечер Учителят каза всички да се съберем, да направим едно упражнение. Да отидем на Бивака на Витоша, да си носим храна, да се екипираме добре, защото ще направим една разходка из Витоша. И като вечеряхме вечерта, докато дойде до вечерта, стана едно интимно събитие - нашият Учител плака. Аз не им знаех имената как се казват, но бяха едни, които питат свръх, други същества, чрез медиуми; от Бялото Братство ли е Учителят. И Учителят, понеже се съмняват в Него, плака пред нас. Да, плака със сълзи пред нас.

ВК: Ама те са медиуми били, така ли? Медиуми ли са били? ПГ: Каквито щат да бъдат, въпросът е, че Учителят плака. ВК: А кои са питали, някои от нашите братя, сестри? ПГ: Те са братя наши, наречени братя, обаче са от Черната ложа, ВК: Те кого са питали, духовете? ПГ: Питали са чрез медиуми напреднали духове; е ли Той Учител на Бялото Братство? И понеже не вярват нашите хора. Много от нашите хора уж по инерция вървят с всичките, обаче не са от Братството, понеже не вярват в учението Му, с неразбиране са и Учителят ги оплаква, не че Себе Си оплаква, ами оплаква нашите братя, че те не вярват в Неговата Мисия, че Той е дошъл с известна мисия на Земята. ВК: И Той плака, така ли? И това беше горе, на Бивака, преди да почнете упражненията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...