Jump to content

87. КЪДЕ Е БИЛА ШКОЛАТА НА ОРФЕЙ


Recommended Posts

87. КЪДЕ Е БИЛА ШКОЛАТА НА ОРФЕЙ

Братството беше на Мусала горе и Учителят каза: ще си слезем през Кайзеровия път. А то трябва да се слезе долу, където извира реката Марица, при Маричините езера, при изворите им. И аз вървях с Учителя. Като слезе отгоре по старата пътека... Едно време имаше стара пътека, личи, че е от старо време, на Мусала пак са се качвали. Имаше, значи, избъхтана пътека. Като слязохме долу, Учителят се спря, огледа така наоколо и каза: „Тук има условие в бъдеще Братството да лагерува."

ВК: Точно къде е това нещо? ПГ: То е долу, където вече е равно. При самите езера, там не може да се лагерува, а долу, в ниското, където вече се заравня. ВК: Значи там има вече условия за лагеруване. ПГ: Щото на Маричините езера, там е мястото, където Орфей се е къпал. „Олтарят" го думахме там. То е чак вътрешното езеро, те са две езера там. Вътрешното езеро е обрасло наоколо с клекове. То е олтарят на Орфей.

ВК: Чувал съм, че там е била школата на Орфей. Какво си чувал ти за Орфей - на физическото поле или горе, в Невидимия свят? ПГ: Ами, на физическото поле. ВК: Там е била школата. ПГ: Това съм чувал от Учителя. ВК: Защото аз съм чувал също от възрастните приятели, но къде е била и как е била школата? Долу, на физическото поле ли е била, или горе, в етерното пространство? ПГ: Не, на физическото поле. ВК: На физическото поле значи. Добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...