Jump to content

ИЗТОЧНИЦИ НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

ИЗТОЧНИЦИ НА ЛЮБОВТА

Бог е Любов. От звездите, от Слънцето, от плодовете иде Божията Любов. Любовта е зад въздуха, зад водата, зад крушите, зад ябълките, зад хляба. И затова всяка форма, която срещаме, нека да бъде като съединителна връзка, чрез която да се свържем с онова, което е зад нея, а именно - Любовта на Бога. Ето защо, когато възприемаме въздуха, водата, ябълката, крушата, хляба, когато наблюдаваме звездите, камъните, цветята, трябва да се свържем с онова, на което те са проводник... Любовта е всепроникваща и велика среда, в която сме потопени. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – I том – 8)

Божията Любов ще се яви в душата ти като една малка, светла точица, тъй приятна, и постепенно, колкото повече се приближава към тебе, тя ще те озарява и под нея твоя ум, твоето сърце и твоята воля ще придобият най-добрите качества. Тя е светлината, за която Христос казва: „Аз съм виделината и думите, които аз ви говоря, не са мои, но на Отца ми, Който ме е проводил”. Тази светлина ще дойде. Светлината е един признак на Любовта. И когато Слънцето ни озарява, показва, че Бог ни изпраща тази светлина. Физическата светлина е признак на Божията Любов. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” - София – 170)

Онези, които истински ви обичат, са горе на Небето, от дето изливат своята дълбока любов към нас - направо или чрез някои хора. Всеки човек на Земята, който ви обича, е проводник на любовта на близки вам Същества от Невидимия свят. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - І т. – 147)

Любовта иде чрез светлината. (ПО ОБРАЗ И ПОДИБИЕ БОЖИЕ - изд. 1998 г. София - 387)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...