Jump to content

ДАРОВЕТЕ НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

ДАРОВЕТЕ НА ЛЮБОВТА

Трябва да знаете кои са подаръците на любовта. Тя носи: живот, светлина, топлина, свобода, сила, красота, здраве, благородство, носи всичко хубаво, всички добродетели. И най-изопачената любов носи благословение. Любовта носи мъдрост и истина... Тя образува Свещения огън... Всичко хубаво в човека се събужда от Любовта. Един човек, който обича, приема и предава на другите Божествените сили. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 107)

Любовта е врата, през която човек влиза в живота. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – І том - 107)

Любовта е велик процес, който постоянно усилва светлината на човешкия ум, топлината на човешкото сърце и силата на човешкото тяло. Любовта прави човека съвършен. Любовта е причина за вечното подмладяване, за вечното обновяване на човешката душа. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - изд. 1940 г. София - 61)

Сили се придобиват само с любовта... Любовта прави хората силни, а не меки. Меките хора са влюбени. (ПО ОБРАЗ И ПОДОБИЕ БОЖИЕ - изд. 1898 г. София - 511)

Любовта с език не се предава. На съвременния наш език е немислимо да предадеш една идея на любовта. Една Божествена идея така трябва да се предаде, че да те разбере всеки. Ако искаш философски да предадеш една мисъл - може, но любовта се предава чрез контакт, чрез допиране. Тя се предава от живот в живот. Онзи, който те люби, не говори, той те пипне и ти чувстваш, че в тази душа има любов. Ти знаеш, че в това пипане има нещо свещено, един свещен трепет се разлива в душата ти. Проговори ли ти, нищо не остава в тази ръка, всичката тази красота изчезва като че небето се дига, и ти оставаш, като Адам и Ева, гол. Аз съм го хванал, а той ме пита, казва ми: „Кажи ми една дума, обичаш ли ме?” Щом ме питаш, ти не вярваш вече. В твоя ум има изопачена мисъл. „Ама ти обичаш ли ме?” — Изопачен ум имаш. „Ама говориш ли ми истината?” - Е, хубаво, нима ако ти кажа, че говоря истината, не мога да те излъжа? Мога хиляди пъти да ти кажа „обичам те” и пак да не те обичам. Това не е доказателство. А онзи свещен трепет, който мога да предам на душата ти, като те пипна, нима това не е доказателство? (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София - 95)

Защо Любовта носи тези дарове? Защото при Любовта сме в хармония с целия Космос и енергиите на Цялото се вливат в нас и внасят подем и обнова. Когато някой те обича, ти си градина, той пуща вода към теб и всичко в теб се разцъфтява. Когато не те обича, запушва вадата и тогава ти познаваш, че не те обича... Защото щом се отбие, идат всички нещастия. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - І том - 107)

Когато обичаш другите хора, ти им даваш Живот чрез своята любов. Първо тази любов ще внесе всички блага и живот в теб, после - в другите, които обичаш. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 104)

Като изучавате живота, ще видите, колко е важна любовта. Ако майката няма любов към сина си и ако бащата няма любов към дъщеря си, тогава животът на майката и бащата се скъсява. И обратното е вярно. Питаш: „Защо трябва да обичаме?” Ще ти се продължи живота, ще станеш щастлив. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 107)

Щом нервната му система е разстроена, любовта е далеч от него. Любовта регулира всички енергии в човешкия организъм. (човешкият и божественият свят - изд. 1940 г. София - 58).

Първото нещо, което любовта ще внесе, то е истинското здраве. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София – 174)

Любовта преобразява, както този, който обича, така и онзи, когото обичат. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 51)

Като дойде любовта, човек всестранно се обновява. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 109)

При любовта цялото тяло се изменя пропорционално. И носът се изменя, и веждите се изменят, очите се изменят. Изгубиш любовта - пак става промяна. Като премеря врата, ще видя дали е изгубил любовта. Като премеря и има три-четири милиметра повече, фактическата любов е там. Тя не се е изгубила. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - 337)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...