Jump to content

17. НЕ ОТПЕЧАТАНАТА ПЕСЕН


Recommended Posts

17. НЕ ОТПЕЧАТАНАТА ПЕСЕН

ВК: А други някои песни да знаете, които са изменени? ПГ: Има, има. Втора година в окултните лекции, 16-та лекция. Пък никъде не е записана, никъде. Общия окултен клас. ВК: Значи, тази песен изобщо не е записана в песнопойката. Ти я знаеш? ПГ: Аз я зная.*

ВК: Та ставаше въпрос за тази песен, която я дал Учителят. ПГ: Записана е от Кисьова, записана е и от Мария Тодорова. ВК: Обаче не са я дали в песнопойките. ПГ: Не е дадена в песнопойки. ВК: Е, защо? ПГ: „Защо я няма, казвам, Мария, нали ти си дала песните тука?" - „Взели са я някои да си я препишат от папката на Учителя и не я върнали и затуй я няма в сборника."

Защото, като им казах аз, че песента е в 16 лекция, те отвориха, намериха я - в 16. лекция от втората година на Общия окултен клас, прочетоха песента. А Учителят я дал, изпял няколко пъти, пели са я братя и сестри и впоследствие е загубена. А аз ти казах сега, Митко Сотиров, бившия мъж на Мичето Златева, баща му Минчо Сотиров я е написал, когато е дадена още, и я мотирал. И той ми даде да си я препиша и аз я преписах. От него съм я преписал. Рекох: „Мен песента ми е дадена и питайте Митко Сотиров дали има тетрадката на баща си" - баща му се помина. Те имат това и като провериха - вярно, видяха, че в школната лекция песента е пята и т. н. , но я нямало в папката с нотираните песни на Учителя и затова останала ненапечатана.

____________________________________________________________________________

За тази песен виж № 8, стр. 128 ^ 130 в настоящия раздел. (Бел. на съставителя Вергилий Кръстев.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...