Jump to content

ДУХОВЕН СВЯТ - КЪДЕ Е ДУХОВНИЯТ СВЯТ


Recommended Posts

ДУХОВЕН СВЯТ

КЪДЕ Е ДУХОВНИЯТ СВЯТ

Къде е мястото на духовния свят? -Навсякъде. Този свят не се определя по мястото си, но по разумността на съществата. Всеки човек, който постъпва разумно и благородно, живее освен на физическия, още и в духовния свят. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 323)

 

Къде е духовният свят? - Около нас, както и физическият. И двата свята са на едно и също място, но за да ги разбира, човек трябва да има съответни органи. И в духовния свят има къщи, но стъклени, затова светлината прониква отвсякъде. Там има реки, морета и океани, каквито на Земята, на физическия свят. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 130)

 

Колкото и да се говори на хората за духовния свят, те ще го разберат, когато се вглъбят в себе си. Да се вглъбиш, т. е. да влезеш в себе си, това значи излизане от физическия свят и влизане в духовния, или да излезеш от дома си и да отидеш сред Природата. Под "себе си" разбираме Божественото начало в човека. Това е къщата на човека, която не се нуждае от пазене. Никой не може да влезе в твоята Божествена къща. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 131)

 

Човек се стреми към духовния свят, но не може лесно да влезе в него. През големи митарства ще го прекарат, докато стъпи кракът му там. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 130)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...