Jump to content

ДУХОВЕН СВЯТ - СВЕТЪТ НА АНГЕЛИТЕ


Recommended Posts

СВЕТЪТ НА АНГЕЛИТЕ

Духовният свят принадлежи на Ангелите. (СЪБУЖДАНЕ - 95)

Духовният свят, за който говоря, не е далеч от вас. От живота ви зависи, дали ще се движите в грубия физически свят или в духовния, в любовта на Ангелите. Ако със своите мисли, чувства и постъпки вие се движите между Ангелите, те ще се грижат за вас, ще предвиждат нуждите ви и ще ги задоволяват. И тогава, ако сте на планината и се нуждаете от храна и дрехи, те ще намерят някой добър човек на Земята и чрез него ще ви изпратят всичко, което ви е необходимо. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 88)

Дробовете и сърцето са Ангелският свят. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 17)

Душата е Ангелският свят в човека... Не може да се говори за душа, без да разбираш ангелския свят. (ДРЕХА НА ЖИВОТА - 119)

Всеки живот - човешки, Ангелски и Божествен, си има свои специфични качества, свои особени прояви. Тези три живота функционират едновременно, затова трябва да ги различавате. Човешкият живот се отличава по две неща: скръб и радост... Ангелският живот се отличава по светлината и тъмнината. В Ангелския свят хората лесно се познават: едните са тъмни, а другите - светли. Онези, които са от една категория, от един дом, те са обърнати един към друг с лице. Онези, които са от различни категории, са обърнати едни към други с гърбовете си. (ДРЕХА НА ЖИВОТА - 122)

Съществата в този свят живеят в любов и хармония помежду си, всички работят за общото; тук няма зло, няма никакви престъпления. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 279)

Ангелите си имат семейства като хората, имат и своите деца. И училища имат за тях. Но у тях много от нашите порядки ги няма. Между тях мъжете и жените никога не се карат. От такова нещо и помен няма. Между тях, един мъж да се скара на своята жена, той ще изхвръкне, няма да го има там. И жената, ако се скара, и тя ще изхвръкне. (ЗАПАЛЕНА СВЕЩ - 217)

И Ангелите се учат като хората. И там има гимназии, университети. (РАБОТА НА ПРИРОДАТА - 259)

И те имат свои училища, църкви, градини, като нашите, но ако влезете между тях, само тогава ще разберете, що е култура, що е ред и порядък, що е чистота и Любов. И те имат забави и развлечения, като нас, но със съвсем различен характер от нашите. В тяхното царство болести няма и смърт не съществува. (ПО БОГА НАПРАВЕНИ - 92)

За да свърши човек един факултет в Ангелския свят, нужни са 777 прераждания... Който е свършил Ангелския университет, той знае много неща, минава за учен човек. Достатъчно е този учен да духне един житен клас, за да узреят моментално зрънцата му. (НИ МЪЖ, НИ ЖЕНА - 89)

В човешкия живот правото е на разумния, а в Ангелския - на любещия. (ПО БОГА НАПРАВЕНИ - 92)

Ангелите, когато мислят, мисълта им минава през растенията и плодовете зреят. Приятно ми е да се спра при едно дърво, при един плод; тогава пред мене се отваря една картина на Същества, които мислят. Всичкото това ядене е сготвено на техния огън и аз гледам с благоговение. За мене един плод не е проста работа - едно много разумно Същество е работило, за да го поднесе. Светлината, която иде, е мисълта на Ангелите. Понеже те мислят, затова иде и светлината. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - ІІ том - 72)

На Земята ще скърбиш и ще се радваш. В Ангелския свят ще тичаш и ще се спъваш... Човек греши, Ангелът се спъва. И най-малкото спъване той счита за грях. Че се спъва, това показва, че светлината му е много малка. (ДРЕХА НА ЖИВОТА - 123)

Ако един Ангел си позволи една нечиста мисъл... за хиляда години изчезва от небето. Хиляда години му трябват, за да изправи това. (ИЗПИТЪТ НА ЛЮБОВТА - 169)

Един ден, когато хората разберат законите на живота, ще си създадат естествена, модерна кухня, като тази на Ангелите. - Каква е кухнята на Ангелите? Какви са техните дюкяни (магазини)? - За да разберете какви са кухните и дюкяните на Ангелите, трябва да изпратите една комисия при тях, да донесе образец оттам... Ако искате да знаете какво нещо е култура, идете при Ангелите, там ще научите много неща. Обаче, мъчнотията се заключава в това, как ще отидете при тях. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 79)

Когато се ограничаваме, ние влизаме в четириизмерното съзнание, в света на щастието и благото, в света на Ангелите. Дойде ли човек до този свят, той ще знае как да постави законите и в своя свят. (ВЕХТОТО ПРЕМИНА - 45)

Вие, тук на Земята, считате съмнението като нещо невидимо, но ако влезете в духовния, в Ангелския свят, там дето става разширение на нещата, ще видите, че съмнението представлява един предмет твърд като камък. И в онзи свят, както и в този, съществуват такива камъни. Когато питаме Ангелите как се образуват тия камъни, те казват, че са се образували от съмнението на хората. Когато Ангелите искат да си направят една къщица от камъни, те карат хората да се съмняват, и от техните съмнения се образуват камъните, с които си строят къщите. Ангелите казват: Ние образуваме в хората умствени съмнения, религиозни съмнения, обществени съмнения и когато ни са достатъчни тия камъни, с които ще строим, преставаме да ги поставяме на съмнения. И затова, чуваш някой човек да казва: Аз по-рано се съмнявах, но сега престанах да се съмнявам - не се съмнявам вече в нищо. (СИЛА И ЖИВОТ - VII серия - 18 лекция - 19)

Понеже цветята са изложба на Ангелите, не трябва да ги късаме, за да не разваляме изложбата. Когато се свърши изложбата им, може да късаш. Когато минаваш през такава изложба, трябва да знаеш, че разумни същества са я устроили, и да се отнасяш с почитание и уважение. А ти минаваш и късаш цветята - това не е никакво възпитание. Зад всяко цвете стои едно разумно същество. Уханието, което усещаш, не е на цветето, но на разумното същество зад него. Цветята са връзка между Ангелите и хората. Изобщо, растенията са връзка между Ангелите и хората. (ЗАВЕТ НА ЛЮБОВТА - II том - 175)

Всичко, което ние имаме на Земята, е взето все от ангелския свят. Всичко, каквото ви дойде на ум, там го има. Само че нещата трябва да се преведат добре. Ние трябва да вземем образец за социалния живот от Ангелите и да го приложим на Земята според условията. (НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО - изд. 1999 г. София - 18)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...