Jump to content

Приемане на Любовта


Recommended Posts

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЛЮБОВТА

•16•Приемане на Любовта

Онзи, който иска да се развива и напредва, най-първо трябва да се научи да възприема правилно Божията Любов и да я предава правилно. Значи това, което възприемаш от Бога, да го предадеш на други. Не само да предаваш, но и да прилагаш онова, което си приел. След приложението идва Свободата.

Като приемеш Божията Любов, ти ще научиш какво нещо е Любовта. Като я предадеш, ти ще научиш какво нещо е Божията Мъдрост. Като я приложиш, ти ще научиш какво нещо е Божията Истина.

За да придобие и възприеме Любовта, човек трябва да работи за преминаване от самосъзнанието в свръхсъзнанието или в Космичното съзнание. Страданието е признак, че самосъзнанието се развива, а пък освобождаването от страданието показва преминаване в свръхсъзнанието. Това е влизане в Божествения свят.

За да развие човек свръхсъзнанието или Космическото съзнание, а заедно с това и Божествената Любов, трябва да прекарва в молитва, размишление и концентрация. Размишление върху една мисъл, това е дъвчене. Значи, когато една мисъл се осмисли хубаво или се дъвче дълго време, тогава приемаме чрез нашето свръхсъзнание много Божествени идеи и духовни сили, приемаме също така сила да изпълняваме Волята Божия.

Когато човек отиде в дълбоките води – при Бога – там е чистота, там човек придобива Чистотата и Любовта. Винаги, когато човек иска да приложи Божията Любов само за себе си, той се оцапва. А всякога, когато иска да приложи Божията Любов за ближните, той се освобождава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...