Jump to content

КОГА СМЕ СВОБОДНИ - СВОБОДАТА И БОГА


mkitanov

Recommended Posts

КОГА СМЕ СВОБОДНИ

СВОБОДАТА И БОГА

Свобода има само там, дето е Бог. (ИЗВОРЪТ НА ДОБРОТО - изд. 1922 г. Варна - 51)

Съвременните хора са изгубили отношенията си към Бога - мислят, че са свободни, че имат право да вършат това или онова, че имат право дори да критикуват. (СИЛА И ЖИВОТ II том, изд. Бяло Братство София, 272)

Та обичта значи е законът, който по-казва свободата, дето можем да се проявим... Бог иска да ни остави свободни, да се проявим навсякъде, каквото и да вършим. Доброто и злото ние ги проявяваме. Той винаги се оттегля - ние да се проявим. (СКРЪБ И РАДОСТ – изд. 1885 г. - 213)

Когато ние приемем Бога в себе си, ще бъдем свободни. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София – 49)

Кога човек е свободен? Когато служи на Бога т. е. на Цялото. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ” изд. 1940 г., София - 26)

Който живее в този свещен, неизменен свят, дето Бог живее и който служи на Бога и разбира Неговите закони и повеления, само той е свободен, само той може да има свободна воля. (ДУХЪТ И ПЛЪТТА - изд. 1933 г., Пловдив - 134)

Човек е свободен само когато изпълнява Волята на Бога. Човек трябва да знае във всеки момент каква е Волята на Бога и да я направи. Когато Бог каже нещо на човека и той го направи веднага, тогава ще бъде свободен. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - изд. 1989 г. София - 287)

Човек е свободен да изпълни или да не изпълни Божията воля, но ще носи последствията на своята свободна и неразумна воля. (СИЛА И ЖИВОТ ІІ том, изд. Бяло Братство София - 397)

Търсите ли свободата, служете на Бога. (ИЗБОРЪТ НА ДОБРОТО – изд. 1992 г. Варна - 51)

Търси ли своята слава, ще бъде роб на условията, а онзи, който търси Божията слава, ще бъде свободен. (СИЛА И ЖИВОТ VII серия - 15 беседа - КОЙТО ИСКА СЛАВАТА - 26)

Съединете се с Любовта и разединете се от света. Съединете се с Бога и разединете се от света и вие ще бъдете свободни. (СИЛА И ЖИВОТ IV серия - изд. 1922 г. София - 174)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...