Към съдържанието

  • Log In with Google      Вход   
  • Регистрация


                       


Слово. Варна, 10 август 1903 година


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 Hristo Vatev

Hristo Vatev

    Administrator

  • Усърден работник
  • 3561 Мнения:
  • Отговорете на въпроса:1864

Публикувано 22 декември 2012 - 10:53

слово


Варна, 10 август 1903 годинаПоздрав на всички мои братя!

Мир да бъде на всинца ви!

Ето, аз ви призовах помежду този народ да сте свидетели и светила. Аз ви зная по име. Всички мои усилия от дълго време са били да ви подготвя за Великата Божия работа, да развия силата на вашата душа, да отворя ума ви да разберете благите Божии пътища. В това се изразяват всички усилия, които приложих за вашето добро, да ви избавя от висящи разорения.
Този народ, помежду когото сте изпратени от Мен, е духом неразвит. Но не се бойте, той има добри зачатъци. Аз искам вие да пожънете плодовете на вашите трудове. Радвайте се, че Бог е написал имената ви в книгата на Живота.

Аз винаги съм присъствал помежду вас и винаги съм ви ръководил. В трудностите и скърбите на живота ви съм бил близо. Вашият небесен Баща желае вашето добро. Колко е Той велик и благ. Той всеки ден е изливал Своята милост за вашата подкрепа. Послушайте ме днес. Вие гледате мрачно на бъдещето, колебаете се често, опасявате се от напора на изпитите и често мислите, че злото е неизцелимо и Бог е престанал да милва и да слуша. Не! Не туряйте тази мисъл в ума си! Може ли Бог - Великият и Благият Баща да забрави своите деца? Но знайте: Неговата Любов към вас и към този народ е по-голяма отколкото е била преди. Вашите души са драгоценни пред Неговите очи. В този народ Той има много деца и затова вие сте изпратени да им помагате да укрепнат духом. Моят път пред вас е отворен. Аз Съм с вас заедно във всичко да ви помагам. Аз дойдох да се заселя и да живея помежду ви. Аз ще накарам всичко да се изработи за добро.

Съдбините на тоя народ, когото вие любите, са в Моите ръце. Според поведението му - така и ще постъпя.

Не бойте се. Аз не мисля да ви разоря, но да ви съградя. Аз съм дошъл да разруша злото, да отмахна греха и престъплението на тия човеци. Вие вече виждате Моите действия. Духът Ми показва своята Сила. Аз работя и вие ще работите според както ви е дадено по силите и желанията на душата ви. Вам ви трябва още вяра. Молете се на Бога и Той ще укрепи слабата ви надежда. Вие се смущавате много пъти за своята насъщна подкрепа. Не бойте се! Всичко нужно за Живота ви е приготвено. Който сее може ли да не жъне и който се труди може ли да не приема? Всички земни богатства са на ваше разположение, най-добрите неща Бог за вас е оставил. Като изпълнявате Неговата Блага Воля, всичко друго само по себе си ще ви се приложи. Но преди всичко, имайте Любов към Бога и към вашите братя и повече чистосърдечие и искреност. Това на Мен е най-приятно.

Аз желая да ви гледам всеки ден и вие да Ме виждате, но душите ви са още слаби да понесат Небесната Виделина на Моето присъствие. Аз трябва постоянно да ви се изявявам според състоянието на духа ви. Слушайте Ме, братя Мои, вие, чеда на Бога живаго. Знайте: и Мъдростта, която ви се праща, е за ваша подкрепа. Говорете простата и ясна Истина. Готови ли сте за Мене да сторите всичко? Или има още нещо да ви спъва? Аз Съм готов всичко да сторя за вас и в Моето лице вие ще имате в Небето най-добрия си приятел.
Ваш Господ Исус


БОЖИЕТО ЖЕЛАНИЕ

Три неща изисква Духът Божий: първо, да се храним добре; второ, да живеем добре; трето, да мислим добре.
Храната е Божието Слово,
Добрият живот - Божията Воля,
Доброто мислене - Божията Любов.
Добре да се храним значи да възяприемаме всичко, каквото Бог е отредил за живота ни; добре да живееш - да изпълняваш всичко, каквото Бог е наредил; добре да мислиш - да разглеждаш и да разсъждаваш върху това, което Бог е създал.

Facebook коментари
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни