Jump to content

ЛИКВИДИРАНЕ НА КАРМАТА


Recommended Posts

ЛИКВИДИРАНЕ НА КАРМАТА

Задачата е да се справите с кармата си, да се освободите от всички свои кармични връзки, правилно да се развържете (ДОБРИ НАВИЦИ - изд. 1936 г. София - 150).

Първата задача на човека е да изправи своята карма, т. е. да изплати дълговете на своето минало. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - изд. 1939 г. София - 227).

Всяка погрешка на миналото трябва да се изправя... Страшна е кармата! Колкото и да е страшна, трябва да се ликвидира с нея. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - изд. 1948 г. София - 267)

Веднъж за винаги вие трябва да ликвидирате с всички ония лица във вашия живот, които във ваше име, създават ред неприятности и страдания. Как ще ликвидирате? Като не се подавате на тях, като не ги съдете. Не съдете нито себе си, нито другите, но не допущайте нови грехове и грешки, които ще ви създадат страдания. Ако не правите нови грешки, Бог ще заличи старите. Той ще ликвидира с тях. Но ако правите нови погрешки, тогава ще ви остави сами да се разправяте и със старите, и с новите. Ако пък направите нова погрешка, гледайте веднага да я изправите. Божественото във вас казва: Изправи погрешката си, и напред върви! (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - изд. 1934 г. София - 91)

Когато не се справиш с кармата, не можеш да приложиш новото. То ще чака друго прераждане. Не мисли, че другото прераждане носи по-добри условия. Всеки живот на Земята е съчетание от добри и лоши условия на минали животи. Задачите от миналото трябва да се решат още през този живот. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА - изд. 1948 г. София - 331)

На Земята при човека идват всички тези лица, на които държи по закона на карма, и вземат от него някои неща; и ако знаеш закона, ще благодариш. Други пък лица ще дойдат и ще ти дадат. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 216)

При закона на кармата трябва да идеш някъде, защото си създал връзки с известни лица, за да се изплатиш. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – І том - 217)

Страшно е положението на човека, който се мъчи от спомена за някое свое прегрешение от миналото, или от сегашния си живот. Той се моли на Бога, да го избави от тези спомени, но никой не го чува. Защо? Защото той иска само да се освободи от мъчнотията си, без да плати нещо. Плащането подразбира изправяне. Ще си изправиш, няма да грешиш, както по-рано, и с това ще платиш. Не се ли готов да платиш, ти лъжеш себе си, но лъжеш и другите. Това не се позволява в никаква форма лъжата не се прощава. (ТРИТЕ ЖИВОТА - изд. 1942 г. София - 189)

Кармата се ликвидира със закона на Любовта, а не с бягане. (ДОПИРНИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА – изд. 1935 г. София - 226)

Недоволството е кармически свързано с човека. Като дойде любовта, всички човешки противоречия изчезват. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - І том - старо издание София - 82)

Чрез любовта човек ликвидира със своята карма. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том -217)

Всяка погрешка трябва да се покрие с едно добро... Хилядите злини са хиляди нишки, хиляди конци, как ще ги скъсаш? Като направиш хиляди добрини. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - І том - 217)

Човек ликвидира със своята карма като работи за другите. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – I том - 217)

От две хиляди години християнството се сили да освободи човечеството от (разни) омотавания, да ликвидира със своята карма. Човечеството ще ликвидира с кармата си, когато всеки по отделно ликвидира със своята карма, когато се освободи от всички връзки на миналото си. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - изд. 1935 г. София - 103)

Виждаш, че някой страда, не казвай, че това е карма, която сам трябва да носи, но спри се пред него и му кажи: Братко, не се отчайвай, всичко ще се оправи. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - изд. 1939 г. София - 232)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...