Jump to content

Recommended Posts

СВЕТЛИНАТА

Бог се проявява чрез Слънцето, отдето човек черпи животворна енергия. (НИ МЪЖ, НИ ЖЕНА - 78).

От сутрин до вечер Слънцето изпраща щедро своите блага, от които всеки може да се ползва, (БОЖЕСТВЕНЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 184).

То изпраща светлината и топлината си по целия свят като символи на Мъдростта и Любовта. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 97).

Светлината е признак на онази мисъл, която Великият отправя към всички живи същества на Земята. Тази светлина, именно, ни възраства и подкрепва. Без нея няма живот, няма мисъл, няма знание. (БОЖЕСТВЕНЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 283).

Слънцето ... е израз на колективната дейност на разумни същества. Като работят и мислят, те произвеждат светлина, която изпращат на целия свят Ние наричаме тази светлина слънчева. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 158).

Светлината е език на слънчевите жители, те, като си говорят, образуват светлината. Тя е техният говор, затова е толкова приятна. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ том - 180).

Може би след хиляди години учените ще виждат движенията на светлината и ще се уверят, че тя се движи в кръгове, но спиралообразно. Светлината е проводник на енергия, но същевременно и всеки светлинен лъч е проводник на друг род енергия. В това отношение слънчевият лъч е толкова материален, колкото е материална тръбата, през която тече вода, или жицата, през която тече електрическа енергия. (НИ МЪЖ, НИ ЖЕНА - 6).

Колкото и да са ефирни тези лъчи, в тях влизат разумни същества, пътуват като в трен. Слънчевите лъчи се разговарят с тях, носят ги в пространството. (НЕРАЗРЕШЕНОТО - 77).

По светлината изобщо слизат всички добри Духове, Божествените Духове и то слизат сутрин, а вечер по същия път отиват при Бога. (ВСЕМИРОВИЯТ УЧИТЕЛ БЕИНСА ДУНО И ВЕЛИКО ТЪРНОВО - І том 218).

Чрез светлината се проявяват всички светли, разумни същества и предлагат услугите си на хората. Чрез топлината пък се проявяват всички възвишени, любещи души. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 97).

Дръжте всеки слънчев лъч! Вие можете да задържите всеки слънчев лъч за секунда, две или най-много за една минута, но колкото време и да сте го задържали, радвайте се, защото той скоро ще замине. След него иде друг, задръжте го и пак се радвайте. Тези лъчи ние наричаме светли същества, които са положили душите си за приятелите си. Те са души, които излизат от Бога и минават през вас. (НИ МЪЖ. НИ ЖЕНА - 85).

Ти гледаш светлината, колкото искаш, но ако не можеш да я възприемеш отвътре, а само отвън, ти ставаш само буен и нищо повече. Но ако възприемеш светлината отвътре, ти можеш да станеш интелигентен, да живееш разумно. Когато светлината действа отвън, събужда само временни, обикновени прояви, а когато действа отвътре, човек става активен. (ООК – ІІІ г.-20 беседа - 11).

Когато се увеличава светлината в човека, заедно с това се увеличава и силата му; когато се намалява светлината, намалява се и силата му. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 111).

Всички съвременни хора, общества и народи страдат от липсата на светлина. Тя съществува изобилно във външния свят, но не остава вътре в нас. Вътре тя е малко; условия няма да се прояви вътре в нас при сегашното състояние на човека. Вследствие на това се зараждат всички отрицателни чувства, които сега спъват развитието на човечеството и разяждат неговия организъм, пречат на неговия ум и покварят сърцето му. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 75).

Съвременните хора се нуждаят от ново разбиране на нещата, с което да преустроят мозъка, дробовете, стомаха, както и мускулната си система. Докато не преустрои своите удове, човек не може да възприема правилно светлината, която иде от Слънцето. (ДВИГАТЕЛИ В живота - 196).

Всички хора се различават по степента на светлината: доколко те са способни да я възприемат и проявяват. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 73).

Вие трябва да се свързвате със Слънцето, за да се ползвате от неговото влияние. Слънцето влияе главно върху слънчевия възел и симпатичната нервна система на човека. За да координира силите на своя организъм, човек трябва да свърже симпатичната нервна система с мозъчната нервна система. (СВЕТОТО МЯСТО - 137).

Нека ние използваме светлината, защото всичко зависи от светлината, която е необходима за живота. (ВСЕМИРОВИЯТ УЧИТЕЛ БЕИНСА ДУНО И ВЕЛИКО ТЪРНОВО - I том - 218).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...