Jump to content

КАК ДА ПРОЯВИМ ДОБРОТО


Recommended Posts

КАК ДА ПРОЯВИМ ДОБРОТО

Не е лесно да бъдеш добър. Изкуство е да знаеш как и къде да проявиш доброто. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 291).

Доброто не седи в даването и злото не е във взимането. Доброто седи в правилната обмяна. И злото седи в неправилната обмяна. (НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО - изд. 1999 г. София - 110).

Вие трябва да изучавате ... законите за правене на добро. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 22).

Аз, когато искам да зная как ще правя доброто, отивам при един извор. Той ми показва. Този извор, който изтича, бъбли, изтича навън, дава ми вече една идея. (ФАКТИ, ЗАКОНИ, ПРИНЦИПИ - І том - 127).

Да проявиш доброто, това подразбира да раздадеш онзи текущ живот, който изтича от тебе по такъв начин, както Бог е раздал на хората всичко, което е сътворил. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА – 331).

Да бъдем добри, но как? … Според мен, за доброто човек трябва да мисли най-малко. Не трябва да си индиферентен, но да се проявяваш като добър човек, без да мислиш, че трябва да си добър. Започнеш ли да мислиш, че ще направиш някое добро, ти няма да го направиш. Не мисли, а прави доброто. (МОК - ІІІ г. - 25 лекция - 20).

Всяко добро, което направите, трябва така да е прието от човека, до когото се отнася, че ни най-малко да не го унизите. (НЕРАЗРЕШЕНАТА - 182).

Всяко добро, колкото и да е малко, има велика цена. Вие трябва да оценявате доброто, което ви се прави. (НОВОТО НАЧАЛО - 278).

Като направиш добро, тъй го направи, че да не ти плащат за него нищо. (ЗАВЕДОХА ИСУСА - второ издание - 2008 г. София - 353).

Правете добро без користолюбие, без съблазни за себе си или за другите. (КРАДЕЦЪТ И ПАСТИРЯТ - 129).

Колкото по-безкористно правите добро, толкова повече ще ви благодарят. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 21).

Като правят добро, хората получават зло и, като не разбират закона, казват, че не трябва да се прави добро. Докато живее в човешкия порядък на нещата, всякога ще получавате обратни резултати на това, което вършите. Защо? - Защото, като правите добро, вие очаквате да бъдете възнаградени. Не, правете добро за самото добро, без да очаквате нещо ... Какво ще кажат хората, дали ще го оценят, или не, това да не ви смущава. Правете добро според правилата на Божествения закон, в което няма никакво изключение. Каквото намислите, извършете го според изискванията на Божията Любов, а не според човешката любов. (ЦАРСКИЯТ ПЪТ НА ДУШАТА - 334).

Не е лесно човек да направи едно добро, без да създаде съблазън у някого. (ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ - 79).

Какъвто и да си, цар или последен бедняк, направи едно добро, без да те знае някой. Само така ще почувстваш особено разположение в душата си. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - ІІІ т. - 105).

Прави добро, без да знае някой. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 239).

Като направите някому добро, не го споменавайте, но радвайте се за самото добро. Направите ли някому добро, не му го натрапвайте, не казвайте, че вие сте го направили. Оставете човека свободен, той сам да съзнае доброто, което Бог му е направил чрез вас. (ВЕХТОТО ПРЕМИНА - 248).

Каквото добро направите, ще го забравите. (ВЕХТОТО ПРЕМИНА - 248).

Когато искам да направя добро на някого, ще го приспя и ще сложа пред него най-хубавите ябълки и круши. Като се събуди, той ще благодари за хубавите плодове, без да знае кой ги оставил и как ги е оставил. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 326).

Хората на новата епоха се познават, именно, по морала си и по доброто, което правят в името на Бога. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 22).

Никаква сила в света не е в състояние да ви попречи за правене на доброто. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 23).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...