Jump to content

Recommended Posts

ПОЛЗА

Правете добро, за да имате живот в себе си. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 86)

Когато доброто функционира в човек, той мисли, чувства и пастъпва правилно. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - изд.1941 г. София - 293)

Всяка мисъл и всяко благородно чувство произтичат от доброто, което вършим. Добрите желания и добрите мисли произтичат от доброто, те са процес на растене у нас. Когато посеем една семка, ние имаме първия процес - поникване на растението, вторият - на прорастване, третият на - цъфтене, а четвъртия процес връзване на плодове. Следователно, доброто е плодът в човека може да се яви само в неговата душа, а в окултизма наричат това - причинно тяло у човека. Всяка семка е една причина. Съвременната култура, движението на човечеството се дължи на тия семки на доброто от миналото, а в бъдеще тези семки ще дадат бъдещата култура. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІІ серия - изд. 1929 г. Русе - 267).

Доброто е сила, която продължава живота и му дава условия правилно да се развива ... Вие не можете да имате един дълъг, щастлив живот, ако не вложите доброто като основа на този живот. Въпросът не е хората да знаят, че аз съм добър, но аз да водя един добър живот и аз само да зная това. Някой път направете едно малко добро или една малка услуга на едно същество в гората или на едно дърво, или на едно растение и през целия ден се усещате доволен, радвате се и се връщате у дома разположен. Нещо отвътре ви радва. При това никой не знае, какво сте направили. Това добро продължава живота ви. (ЖИВИЯТ ХЛЯБ·- 213).

Който има ясна представа за доброто, всичко може да постигне. Чрез прилагане на доброто човек може да решава и най-мъчните задачи в живота си. Прилагайте доброто в живото си, за да придобиете повече светлина в умовете си, да станете силни и свободни. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА·- изд. 1941 г. София - 291).

Като възприеме и приложи доброто, човек може да реализира своите идеали за придобиване на известни блага. (ПЪТ КЬМ ЖИВОТА·- изд. 1941 г. София - 292).

Една от причините да не прави човек добро, се крие в неговия егоизъм. Той трябва да ликвидира с егоизма си съзнателно и доброволно ... За да не дойдат непосилните страдания върху вас, станете господари на своя егоизъм. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО·- 86).

Доброто е метод за усилване на паметта. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ·- ІІ том - 139).

Ако правите добро, направете го на този, когото не обичате, без той да знае това. Нито пък го разправяйте на близките си. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ -·ІІ том - 139).

Ако вие сте един богат човек и никому не сте направили добро, какво ще ви допринесе вашето богатство? Богатството ви е дадено, за да си направите приятели, и ако не давате, вие сте страхливи. (АКО ГОВОРЯ -·ІІ том - 20).

От какво се парализират човешките добродетели? Те се парализират от низ шия ум на човека и от неговите страсти, защото съвременните хора са роби на своите страсти, които само разрушават и не създават. За едно приятно удоволствие човек похарчва хиляди, пожертва даже живота си и живота на другите. А в това приятно удоволствие няма никакъв плод. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІІ серия - изд. 1929 г. Русе - 268).

Доброто неутрализира всички престъпления и злини, извършени в миналото. (КОЙТО ДОЙДЕ ПРИ МЕНЕ - 144).

С една добра постъпка грешникът може да възстанови връзката си с духовния свят. (БОЖИЯТ ГЛАС - 7).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...