Jump to content

ДОБРОТО И УЧЕНИКЪТ


Recommended Posts

ДОБРОТО И УЧЕНИКЪТ

Знай: Ученикът всякога има възможност да прави добро. Доброто е цел на неговия живот. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - І том - 11).

Ученикът е зает само с доброто. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - І том - 21).

Ученикът трябва да знае и винаги да държи в ума си този закон: Всичко в живота се превръща в Добро! (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - І том - 26).

Ученикът вижда само доброто – на всякъде и у всекиго. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - І том - 29).

Когато ученикът мисли за Доброто, в неговия ум се явява една малка бяла светлина - живо същество, с което той може да се разговаря и да научи много нещо. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - І том - 54).

Ученикът трябва постоянно да носи отпечатъците на Доброто на лицето си. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ – І том - 54).

Същината на човека е Доброто! Ученикът трябва да разработва Доброто в себе си. Затова е пратен на Земята. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ – І том - 79).

Като ученици от вас се иска малкото, микроскопическо усилие да направите едно малко добро ... от него ще зависи вашето бъдеще. (ИЗВОРЪН НА ДОБРОТО - изд. 1992 г. Варна - 335).

За да вървиш нагоре, изисква се воля. А само при доброто се отива нагоре. За злото няма нужда от воля, ти само стъпи в течението и то ще те повлече надолу. Воля трябва за Доброто. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ – І том - 79).

Ученикът, който знае да прилага знанието в живота си е добър. Външното изявление на Любовта - това е Доброто! (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ – І том - 82).

Ученикът, който жертва, е добър. Ученикът, който е мъдър е добър. Ученикът, който обича Истината е добър. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ – І том - 82).

Ученикът трябва да се стреми към Доброто! Доброто е плод на Любовта. Любовта е плод на Духа, а Духът е изявление на Бога! (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - І том - 90).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...