Jump to content

Слънцето


Recommended Posts

СЛЪНЦЕТО

Сърцето на нашата слънчева система е Слънцето. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 129).

Слънцето е милион и 500 хиляди пъти по-голямо от Земята. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 85).

Какво знаете за Слънцето, което всеки ден изгрява? (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 45).

То изгрява 365 пъти през годината. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 98).

Слънцето се движи с бързина 250 км в секунда. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 172).

Една слънчева година е равна на 200 милиона земни години. Значи, да се обърне Слънцето един път около своята ос, нужни му са 200 милиона земни години. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 80).

Трябва да имате едно отношение към Слънцето ... Слънцето трябва да се изучава ... То трябва да бъде една книга, която трябва да четете ... Там ще намерите ... основни закони. (ЗАПАЛЕНАТА СВЕЩ - 85).

Светлината, която ние възприемаме чрез очите си, не иде от физическото Слънце, което виждаме ... Зад физическото Слънце се крие друго Слънце, източник на вечна, неизменна светлина. Тази светлина, именно, е истинска и реална, понеже никога не се изменя. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 4).

Ние не говорим за физическото Слънце, но за онова Слънце, което е проява на целокупния живот. Върху него е построен разумния, идеалния живот. (ВЕХТОТО ПРЕМИНА - 212).

В кръга, дето е вложен Вечният живот, функционира Божественото Слънце. В кръга, дето са вложени силите за създаване на чувствата, функционира Духовното Слънце. В кръга, дето са вложени силите за създаване на физическите форми, функционира Физическото Слънце ... Физическото Слънце се отнася до физическия свят; духовното - до света на чувствата, а Божественото - до света на мислите. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ ·226).

Вярно е, че от Слънцето се отделя някаква енергия, която, докато се възприеме като светлина, претърпява няколко превръщания. Разумността произвежда светлината (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 4).

Свърже ли се човек със Слънцето на физическия свят, едновременно с това той се свързва с още две слънца, със Слънцето на духовния със Слънцето на Божествения свят. Значи три Слънца съществуват. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 225).

Три слънца трябва да изгряват едновременно в нас: едното слънце е Физическото Слънце; второто слънце е Умственото Слънце и третото слънце е Божественото Слънце, слънцето на Любовта, което изгрява в душите ни. Когато тези три Слънца съединят силата си, тогава ще се образува разумният човек. Когато лъчите на Физическото Слънце, когато лъчите на Слънцето на ангелите и когато лъчите на Божественото Слънце или Слънцето на Любовта почнат (да действат) в нас, те ще ни пресъздадат и нашите глави ще се видоизменят. (СИЛА И ЖИВОТ - VII серия - 22 беседа - 27).

Като говорим за Слънцето, ние нямаме предвид само физическото Слънце, но и Духовното Слънце, като проява на интелигентни, разумни сили, като проява на същества, носители на Любов и Мъдрост. (ГОЛЯМОТО БЛАГО - 167).

Когато казваме, че Слънцето е носител на живота, ние имаме предвид Духовното Слънце. (ГОЛЯМОТО БЛАГО - 168).

Ние считаме Слънцето не като някакво мъртво тяло, а като живо същество. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 13).

Освен огнено тяло, Слънцето представя и съвкупност от светли, разумни същества. (ОПОРНИ ТОЧКИ В ЖИВОТА - 84).

Различни същества изпращат различни енергии от Слънцето и на специфични места. Има същества на Слънцето, които специално се интересуват от България. Те предвиждат за нея специален бюджет, колко жито, колко плодове ще изпратят. Те определят точно колко деца трябва да се раждат всяка година, колко хора да се оженят и колко да умрат. Същевременно те се интересуват и от начина, по който се използват получените от тях блага. (ОПОРНИ ТОЧКИ В ЖИВОТА – 83).

Това, което наричаме слънчеви лъчи не е нищо друго, освен разумни същества, облечени в светли мантии, които тичат из цялата Вселена, да разнасят светлина и топлина на всички същества. Като свършат работата си, те пак се скриват в Слънцето. (ЕЗИКЬТ НА ЛЮБОВТА - 219).

Във всеки слънчев лъч ще видите един ангел с красиво лице. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА – ІІ том - 25).

Според една теория слънчевите петна представят дупки, отвърстия на Слънцето, през които са минали и минават ангелите, след като свършат работата си на Земята. Дали е така, не се знае. (ЕЗИКЬТ НА ЛЮБОВТА - 219).

Ако човек се движи с бързината на светлината ... за осем минути той е на Слънцето. (МЛАДЕЖКИ ОКУЛТЕН КЛАС - 23 г. - 4 беседа - 44).

Красив е животът на Слънцето, но той още не е достъпен за хората ... Условията на Слънцето са съвсем различни от тия на Земята. Човек по никой начин не може да отиде на Слънцето със сегашното си тяло. Ако някой човек тежи 60 кг, като отиде на Слънцето, тялото му ще тежи милиони килограми ... Мислено човек може да отиде на Слънцето, но не и в действителност ... За нас е достатъчно, че имаме възможност да се ползваме от слънчевите лъчи. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 402).

Без любов не можеш да направиш стъпка към Слънцето или към Луната. С Любовта, за половин час ще отидеш и ще се върнеш от Слънцето, но не с това тяло. С умственото тяло се отива на Слънцето. Ще направиш мост от физическия до умствения свят и по него ще минеш. Без този мост не може да се отиде. Като се върнеш от Слънцето, ще разказваш какво си видял ... Каквото и да казваш, хората няма да ти повярват, че си бил на Слънцето. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 246).

Когато отношенията на хората към Слънцето станат съзнателни, когато привикнат на неговите лъчи и могат разумно да ги използват, тогава Слънцето ще им покаже истинската красота, която крие в себе си. (ЖИВА РЕЧ - 85).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...