Jump to content

Енергиите на Слънцето


Recommended Posts

ЕНЕРГИИТЕ НА СЛЪНЦЕТО

Енергията в Природата иде главно от два източника: от центъра на Слънцето и от центъра на Земята. Преобладаваща енергия в Природата е тази, която иде от центъра на Слънцето. (ДОБРИ НАВИЦИ - 196).

Слънцето съставлява извор от жива енергия за цялата слънчева система. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА·- 3).

Лъчите, които идат от светлината на Слънцето, носят със себе си Божествената любов. Слънцето е само предавател на тази Любов. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ·- 1З1).

По-голяма част от енергията, която нашето Слънце приема от централното Слънце, се консумира от нашето Слънце. И сравнително малка част от нея отива на планетите. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 4).

Слънчевата енергия слиза върху Земята като обширна струя, опасва я от северния полюс към южния и се повръща пак към Слънцето. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 10).

По отношение на Земята енергията на Слънцето е положителна. Тя се развива в положително и отрицателно електричество и в положителен и отрицателен магнетизъм. Земната енергия по отношение на Слънцето е отрицателна. (Земята има и двата вида енергии, но предимно е отрицателна; и Слънцето има и двата вида енергии, но предимно е положителна). От съприкосновението на тия две енергии се произвежда животът на Земята. Този посредник, който съединява и трансформира тези две енергии, е наречен от учените етер. Той прониква пространството и цялата Земя. Окултистите го наричат животворна плазма; мистиците го наричат дух. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 3).

Слънцето има в себе си три области: една от тях приготвя енергиите; втората ги акумулира и трансформира, а третата ги препраща към Земята. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 3).

Едната половина на нашата Земя е обърната към Бога, тя е по-близо до Бога и Слънцето я осветява, а другата половина е тъмна. Тази половина, която е обърната с лицето си към Бога, събира енергията си ... Когато вашата Земя се обърне към Слънцето, вие сте в отрицателната енергия на Земята и тогава дохожда културата. (СИЛА И ЖИВОТ -·ІІІ серия - 190).

Енергиите, които Земята приема от Слънцето, значително се преобразяват. Като проникнат в земните пластове, последните поглъщат от тях, всички хранителни елементи и остава само това, което не може да се ползва. Така преобразени, тези енергии вече не са полезни за развитието, и затова се изпращат от Земята в космичното пространство, а оттам по известни пътища се връщат пак на Слънцето. Последното, от своя страна, ги препраща към централното Слънце за по-нататъшна преработка, за да добият своя първоначален ритъм. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 5).

И тъй, докато имате условия, докато Природата е оставила на ваше разположение известно количество енергия, вие трябва разумно да я използвате. Не я ли използвате, друг ще се настани на вашето място. След вас има други, които чакат своя ред. (ДОБРИ НАВИЦИ - 205).

Използвайте слънчевата енергия. Ако животните се ползват от Слънцето, и човек трябва съзнателно да го използва. Човек трябва да знае как да излага гърба си на Слънцето, под какъв ъгъл, за да могат слънчевите лъчи да оказват своето благотворно въздействие. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 217).

Отправете ума и сърцето си към Любовта, както излагате гърба си на Слънце, да възприемете слънчевата енергия. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 146).

Когато слънчевата енергия се възприема повече от главата, мозъкът на човека става много активен. Ако тази енергия се поглъща повече от стомаха, тогава стомахът става силно активен. В този случай мозъкът се демагнитизирва, отслабва и се явява главоболие. За тази цел излишната енергия от стомаха трябва по някакъв начин да се препрати отново в мозъка. Понякога слънчевата енергия може да бъде съсредоточена повече в лакета, в цялата ръка, в лице то и т. н. За да се разпредели тази енергия равномерно, по всички части на тялото, необходими са окултни гимнастически упражнения. Когато не можете лесно да заспивате, причината за това е излишната енергия в мозъка. За да се освободите от нея, трябва да правите такива упражнения, чрез които да я отправите по другите части на тялото. Това става по няколко начина: или чрез концентриране на мисълта си към върха на носа в продължение на пет минути, или чрез измиване краката си с топла вода, да привлечете част от кръвта в главата си, да слезе надолу. Натрупването на слънчевата енергия в някои части на тялото в по-голямо количество създава за останалите удове ред болезнени състояния. (ДОБРИ НАВИЦИ - 196).

Мнозина се греят на Слънце, но малцина използват неговата енергия. Ако се грееш на Слънцето с любов, ще възприемеш неговата целебна сила. Ако виждаш Бога в Слънцето, ще се ползваш от неговата енергия. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 146).

Човек трябва да приема енергия от Слънцето за своя мозък, за своите дробове, за своя стомах и за своето тяло. В тази енергия е скрито Божественото начало, т. е. разумността. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 273).

Слънчевата енергия прави човека здрав, бодър, силен, тя му дава сили да понася мъчнотиите и трудностите в живота. (НИ МЪЖ НИ ЖЕНА -78).

Сега Слънцето изпраща на Земята повече физическа енергия, т. е. днес хората са в състояние да възприемат по-вече физическата енергия на Слънцето, отколкото духовната. (ДОБРИ НАВИЦИ - 205).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...