Jump to content

ДЕЙСТВИЕ НА СЛЪНЦЕТО ВЪРХУ ЧОВЕКА


Recommended Posts

ДЕЙСТВИЕ НА СЛЪНЦЕТО ВЪРХУ ЧОВЕКА

Ако виждаш Бога в Слънцето, ще се ползваш от неговата енергия. Това значи да имаш отношение към Слънцето. Ако нямаш никакво отношение, все едно, че си се грял на огън, който топли, но не лекува. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК -·146).

Когато казваме, че човек трябва да живее чист, свят, разумен живот, имаме предвид той да използва съответните енергии на Слънцето. Колкото по-възвишени стремежи има човек, толкова по-голяма възможност има да се свързва с висшите слънчеви енергии. (ДОБРИ НАВИЦИ - 207).

Жизнената енергия, която трябва да освежи организма ви, идва от гръбначния стълб. Мозъкът на гръбначния стълб има свойство да поглъща праната от въздуха и да я предава на целия организъм. Гръбначният мозък е главен приемник и предавател на праната. Първо тя отива в малкия мозък, а оттам в главата. Яви ли се някакво подпушване в малкия мозък, праната не може да продължи пътя си към главния мозък, а това се отразява зле на целия организъм. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН - 06.10.1989).

Праната се съдържа в Слънцето. Затова, именно, се препоръчва на хората да излизат сутрин рано да възприемат по-голямо количество прана ... Достатъчно е да постоят десетина минути пред Слънцето, за да възприемат онова, което е нужно за организъма им. След това те трябва да обработят енергията, която са възприели. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 306).

Изложете, кое и да е цвете на Слънцето и веднага в него ще се пробуди истинското знание - то ще знае как да цъфне; изложете и кое и да е плодно дърво на слънчевите лъчи и то не само ще се научи да цъфне и завърже, но ще знае и как да узрее и да приготви своята семка по най-правилен начин. Следователно, по същия закон и ние, ако се изложим на Божествената светлина, ще се пробуди и у нас заспалото от хиляди години знание. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 85).

Мнозина се оплакват от силното Слънце, казват, че действало зле върху организма им. Причината за това не е в Слънцето, но в мислите и чувствата на хората. Лошите мисли и чувства образуват един тъмен пояс около Слънцето, който така пречупва слънчевите лъчи, че задържа голяма част от тъй наречената черна светлина на Слънцето. Тия черни лъчи са причина за много болести, както и за почерняването на хората. Оттук може да се извади заключение, че началото на всички болести се крие на особено вътрешно пречупване на слънчевата светлина. Светлина, която се пречупва в низходяща степен, всякога произвежда болезнени състояния в човешкия организъм. Черните лъчи на светлината се отразяват зле и върху човешките мисли и чувства. Защо? - Защото в тази светлина мислите и чувствата не могат да се проявяват. Щом не могат да се проявят, те не могат да създадат свои форми и се подпушват. (ГОЛЯМОТО БЛАГО - 71).

Човек трябва да прави ред опити. Всеки ден, през различни часове на деня, той трябва да се излага на Слънце, докато мозъкът му привикне на действието на слънчевите лъчи. Хората не познават още какво нещо е Слънцето. (ЖИВА РЕЧ - 84)

Ако във вас се проявява обикновеният живот и ходите гологлави, а Слънцето грее, към обед непременно ще имате слънчев удар, защото тази Божествена енергия ще мине през земята, ще промени някои вибрации и ще образува загорещяване на мозъка. Значи, щом имате слънчев удар, вие сте прекарали тази енергия през земята и затуй имате удар. Обаче, ако във вас имате съзнателния живот, настроени сте любовно към всички живи същества, вие ще превърнете тази енергия в „акаша” и ще усещате в себе си една велика, приятна, Божествена музика, и по цялото тяло ще се носи един велик трепет и ще искате да предадете енергията си на всички хора. Всичко туй ще бъде във вас, ако имате съзнателния живот. Тази енергия вие ще я чувствате и през нея ще се предадат мислите на всички разумни същества. Животът на всички същества, които ви обикалят в далечното пространство, ще ви се предава с бързина, по-голяма от бързината на слънчевия лъч, и вие ще се чувствате, че сте един гражданин на това Велико Царство. И като погледнете на този, великия свят, вие ще бъдете радостни, всичко ще ви причинява радост. Това е новият живот. (СИЛА И ЖИВОТ - IV серия - 73).

Дръжте главата си винаги права, защото давате възможност на теченията или енергиите, които идат от Слънцето, да минат свободно през дробовете ... Също така ходете изправени, не се прегърбвайте. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 288).

Неправилните човешки мисли, чувства и постъпки образуват облаци, които забулват Божественото Слънце. Облаците поглъщат слънчевата енергия, необходима за човека, но той не съзнава, че сам е причина за това. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 190).

Между външните явления в Природата и явленията, които стават в човешкия организъм има известно съответствие ... Както се явяват петна на Слънцето, така се явяват петна в слънчевия му възел, в черния дроб и т. н ... Явленията, които стават на Слънцето, се отразяват силно върху ония хора, които се намират под Негово влияние. (СВЕТОТО МЯСТО-42).

Натрупването на слънчевата енергия в някои части на тялото в по-голямо количество, създава за останалите удове ред болезнени състояния. Изобщо, боледуват тези удове, които са демагнитизирани, т. е., които са лишени от нужното количество енергия. За да се излекуват, мислено трябва да им се предаде необходимата енергия. Когато на някой заболял уд се предаде нужната за него енергия, той оздравява. (ДОБРИ НАВИЦИ -197).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...