Jump to content

ОТНОШЕНИЯ


Recommended Posts

ОТНОШЕНИЯ

Днес всеки човек, мъж или жена, търси някой да го разбира, да улесни живота му. (ДА ВИ ДАДЕ - 115).

Животът е съвкупност от отношения. Той е сложна система, основана на закони и взаимоотношения. (НОВАТА МИСЪЛ - 213).

Под думата „отношение” ние имаме пред вид само такива връзки, които повдигат човека. Връзки, които не го повдигат, наричаме забави. Те лесно се късат и развързват. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ- 164).

Много случаи в живота показват, че хората са имали отношения помежду си още от далечното минало. (СЪРАЗМЕРНОСТ В ПРИРОДАТА - 220).

Помни: така, както мислиш, чувстваш и постъпваш, това са отношения, създадени от началото на вечността. Всеки момент вие сте в период на опознаване, но отношенията помежду ви са от далечното начало на Битието. Приемете ли тази философия в себе си, всички спорни въпроси се разрешават изведнъж. (СЪБУЖДАНЕ - 211).

Отношенията на хората се менят. Първоначално отношенията на хората са били груби, сурови. Те са се били, нагрубявали, хапели като животни. С развитието на културата, и отношенията на хората стават по-меки и нежни. (БОЖИЯТ ГЛАС - 136).

Сегашните отношения на хората трябва да се изменят, понеже са неестествени, лъжливи. Позлатени са само отгоре. (ДВИЖЕНИЕ НАГОРЕ - КЛАС НА ДОБРОДЕТЕЛИТЕ - 134).

Те трябва да дойдат до дълбоко, вътрешно разбиране на живота, на отношенията, които съществуват между тях. (ДА ВИ ДАДЕ- 21).

Ако двама души, които имат права мисъл, се съберат на едно място, те имат красиви, правилни отношения. Между тях не се пораждат никакви противоречия. (БОЖИЯТ ГЛАС - 139).

Когато хората мислят право, всякакво различие между тях изчезва. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ- 343).

В широк смисъл на думата, правата мисъл представя най-късото разстояние между две разумни същества. (НИ МЪЖ, НИ ЖЕНА - 3).

Не е въпросът как трябва да се отнасят хората към мен. Важно е как аз трябва да постъпвам, какви трябва да бъдат моите отношения към Бога, към душата ми и към моите ближни... От всекиго се изисква да държи сметка за своите постъпки и отношения, а не за отношенията и постъпките на другите. (ПО БОГА НАПРАВЕНИ - 38).

Кои отношения са правилни? (БОЖИЯТ ГЛАС- 204).

Правилните отношения подразбират отношения на свобода. (БОЖИЯТ ГЛАС- 306).

Свободата подразбира всеки човек да се проявява така, както се подтиква отвътре. (НИ МЪЖ, НИ ЖЕНА - 168).

Човек трябва да бъде свободен в мисълта и в действията си, но тази свобода да носи благо, както за него, така и за ближните му. (КРАДЕЦЪТ И ПАСТИРЪТ - 150).

Искате ли да създадете добри отношения помежду си, вие трябва да изгладите езика си, да употребявате меки думи в говора си... Искате ли да кажете нещо на човека, намерете някоя добра черта в него и говорете за нея. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 131).

Любовта определя правилни отношения между съществата. В Любовта противоречие не съществува. Любовта разрешава въпросите разумно... Ако в даден случай вие съзнавате, че отношенията ми към вас са определени от Бога още от вечността, вие ще ги зачитате. От това зависи вашето щастие. Туй е неизменен закон в Природата. (СЪБУЖДАНЕ - 209).

Коя е причината за разваляне на отношенията между хората? - Егоистичната любов. Те говорят за Любов, за хармонични отношения, а мислят само за себе си, искат всички да ги обичат. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 50).

За да изправите отношенията си, изучавайте законите на Любовта. Тя изправя всички недъзи. (НОВАТА МИСЪЛ - 213).

Разумният човек към всеки човек има различни отношения. (ТРИТЕ РОДОСЛОВИЯ - 257).

Гледай какви са твоите отношения към хората, не мисли за техните отношения към тебе. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 129).

Не е достатъчно само да искате другите хора да бъдат изправни към вас. И вие трябва да бъдете изправни. (ЩЕ ИМ ДАМ ЖИВОТ - 66).

Ще гледате да възстановите една вътрешна хармония между всички, да се нагласите като нотите - всеки на своето място. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1919 г. - 14).

Човек сам чертае пътя и отношенията си към хората... От обходната му зависи уважението, с което се ползва. Каквито са твоите отношения към хората, такива ще бъдат и техните отношения към тебе. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 403).

Къде е пътят на Любовта? - Дето са добрите отношения - отношения на хармония и мелодия, на музика и песен. Искате ли да поставите здрава основа в отношенията си, вие трябва правилно да преценявате онова, което Бог е вложил във всяка човешка душа. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 188).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...