Jump to content

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЖЕНИ


Recommended Posts

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЖЕНИ

В Писанието е казано, че една държава трябва да се населява с разумни хора. Ние трябва да ограничаваме женитбата. (НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО ВЕБЕСНО - изд. - Жануа - 98- София - 1999 г. 199).

Не се позволява женитба между болни, слабоумни, покварени. Трябва да се женят здравите, за да дадат добър плод. (A3 ВИ ИЗБРАХ - изд. 1995 г. София - 191).

Като се ожениш какво правиш? - Добиваш своята чистота. Щом си чист, не трябва да се жениш, щом си нечист, жени се... Щом влезеш в епохата на истинското развитие, имаш чистота, законът за женитбата ще се измени (СИЛА И ЖИВОТ - iv серия - изд. 1922 г. София - 285).

Човек, който се жени, не може да намери Бога. Той може да покаже пътя на другите хора към Бога, може да помага на човечеството, но той е далеч от Бога. Аз ви казвам истината. Човек, който мисли да се жени, той не може да намери Бога. Ти първо ще се жениш, ще раждаш деца, но когато дойдеш да разрешаваш онзи великия въпрос, „още едно ти не достига”, тогава няма да мислиш за жена, за майка, за деца, за мъж, за света, няма да мислиш за народ. То е идеалното нещо. Няма да се отречеш от света, т. е. аз трябва да бъда положителен, ще се откажеш от света, но от кой свят? - От света на заблужденията. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София - 299).

Не трябва да се женят тези, които ще раждат духовни деца. Които не трябва да се женят, трябва да служат на Бога, да раждат духовни деца. Другите нека се женят. Под раждане на духовни деца се разбират две неща: първо ще пращате по света добри мисли, хубави чувства и ще постъпвате според великия идеал; това са вашите деца, това е дело на Любовта. Второ, тези хора, които ще събудиш за Божественото, те са пак твои духовни деца, ти си ги родил. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – І т. - 1156).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...