Jump to content

ВОДАТА ЗА ВЪТРЕШНА УПОТРЕБА - ВОДАТА И ПИЕНЕТО


Recommended Posts

ВОДАТА ЗА ВЪТРЕШНА УПОТРЕБА

ВОДАТА И ПИЕНЕТО

Какво е значението на водата за организма малцина знаят. Обикновено човек знае, че като е жаден, трябва да пие вода, да утоли жаждата си - нищо повече. (СВЕТОТО МЯСТО - 122).

Питат някои, защо трябва да пият вода? Като пиеш вода, тя се разлага по особен вътрешен начин. Водородът отива в сърцето, дето става горенето, и в резултат на горенето се образува топлина. В помощ на тоя процес иде кислорода, който поддържа горенето. Като влезе в ума, кислородът помага за образуване на светлината. Кислородът никога не отива в сърцето, понеже то се нуждае от водород ... Това, което поддържа горенето е светлина; това, което гори е топлина. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - 128).

Водата, която употребява човек, трябва да бъде доброкачествена. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 106).

Пийте всякога чиста вода. (СЕЯТЕЛЯТ - 93).

Често на известни места в Природата се събира вода, в която, ако не става непрекъснато вливане на ново количество чиста, прясна вода, се развиват отровни миризливи газове. Тия места, със застояла вода, се наричат блата, локви. Водата на тия блата се отличава по това, че в нея се образуват жабуняци, а от гниенето на попадналите растителни и животински части, започват да се развиват отровни газове. Ако не паднат дъждове или ако не дойдат бури и ветрове, които раздвижват тази вода, тя не може да се обнови и става разсадник на най-лошите болести за човека. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 67).

Човек трябва винаги да пие чиста вода. Ако пие нечиста вода, той греши против себе си. Ако днес, утре пие нечиста вода, няма да забележи как ще поквари съзнанието си. Не, чистота се изисква от човека. Той трябва да търси начини да пречиства водата. Дали ще я прецежда през камък, дали ще я пречиства със стипца, или по друг някакъв начин, не е важно, но нечиста вода по никой начин не трябва да пие. Това значи умен човек. (ЧЕТИРИТЕ КРЪГА - 89).

Филтрирането е физически, т. е. механически процес. Чрез филтриране водата се освобождава от всички механически примесени към нея вещества, но не и от ония, които са разтворени в нея, нито от микробите. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 383).

Ти взимаш една чаша вода, опитваш я на вкус и казваш: тази вода е чиста. Как позна, че е чиста: чрез зрението или чрез вкуса си? ... Чрез езика. (КОЗАТИВНИ СИЛИ - 119).

Значи езикът на човека трябва да бъде толкова чувствителен, че да различава качествата на водата. За тази цел трябва да правите опити, да ходите по планините, да пиете вода от чисти извори и после да сравнявате различните води. Човек не трябва да се обленява, но да прави опити, изследвания. (ЧЕТИРИТЕ КРЪГА - 89).

Защо трябва да пиете нечиста вода, когато Бог е изпратил на Земята чиста вода, като я прекарал през ред дезинфектори? Водата, която иде от далечни места на пространството, минава през светлина, през топлина, през електричество, като същевременно се озонира и магнетизира; след това тя минава през ред земни пластове, дето се филтрира и тъй пречистена, дохожда до човека. След всичко това, трябва ли човек да пие нечиста вода? Не, той трябва само такава вода, каквато Природата му е предложила, със свойства, каквито тя е създала. Не пие ли такава вода, той непременно ще боледува. (ЧЕТИРИТЕ КРЪГА - 90).

Нечистата вода, като минава през пясъчни пластове, става чиста и излиза на повърхността във вид на хубави извори. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 16).

Нямам нищо против застояла вода в шишетата или в щерните, но казвам, че тя не е здравославна. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 232).

Който не пие вода направо от извора, той всякога страда. Ще кажете, че и далеч от извора, водата е една и съща. Не е така. Голяма е разликата между водата, която излиза направо от извора, и тая, която, е извървяла няколко километра път. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 231).

Тия от вас, които искат да пият най-хубавата вода, потърсете по селата и градовете, дето живеете, кои са най-хубавите извори, и от там си носете по две стомни вода. Изпитвайте де се намират най-хубавите, най-чистите извори и такава вода пийте. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 108).

Когато излизате на разходка или екскурзия, избирайте за пиене води, които имат южно изложение, защото изворите на води, поставени в такова положение, са пълни с творческа енергия - са здравословни. Никога не пийте вода изложена на север, защото енергиите им са положителни. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1919 г.).

На кои хора се носи вода? На болните. Когато здравият дойде до извора, той сам, със своята чаша, т. е. с ръката си, която Бог му е дал, ще черпи вода от извора, колкото иска. Ако е у дома си, той може да си послужи с чаша или със стомна, но щом е при извора, никакви чаши, никакви стомни не му трябват. При какъвто извор и да се намираш, измий първо ръката си добре и пий от нея. Ръката е носителка на енергия. Направете един опит, да пиете с ръката си направо, да видите, какви резултати ще имате. Измийте добре ръцете си и пийте един път с лявата ръка и един път с дясната. След това направете обратното: първо пийте с дясната ръка, после - с лявата. (МНОЗИНА КАЗВАХА - 65).

Който пие вода от ръката си, а не направо от извора, той не се простудява. (ОТВОРЕНИ ФОРМИ - 30).

Всеки човек трябва да пие вода, която иде от чешми, от извори, от реки, а не вода, която излиза от бъчви. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 307).

Когато ходите на планината, носете оттам поне един килограм чиста вода. (СВЕТОТО МЯСТО - 128).

Ще слугуваш на водата за живота, който ще внесе в тебе. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК – 319).

Първият урок е да се научите правилно да пиете вода, за да се свържете с нейната магнетична сила. (СВЕТОТО МЯСТО - 123).

Вие как пиете вода? По колко чаши пиете на ден? Това са въпроси от голямо значение, които малцина са си задавали. (СВЕТОТО МЯСТО - 122).

Ще пиете вода, и то на гладно сърце, от 100 ÷ 150 грама на глътки. (СИЛА И ЖИВОТ - 3 серия - 11).

Днес човек трябва да пие най-малко литър или литър и половина вода. Някой мисли, че една чаша вода дневно е достатъчно. Това е извънредно малко. (НОВАТА МИСЪЛ - 159).

Ще изпивате на ден по половин до един килограм вода, от която ще извадите необходимата храна за вашите артерии. (СИЛА И ЖИВОТ - 3 серия - 11).

Ако човек не приема редовно, всеки ден по три пъти: сутрин, на обяд и вечер по една вътрешна баня с чиста вода, не може да разчита на никаква хигиена. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 354).

Изкуство е да знаеш как да пиеш вода ... Ще вземеш чаша с вода, ще я погледнеш, ще я приближиш до устата си и ще приемеш с устата си само една глътка. Докато я пиеш, ще мислиш само за нея. Само така водата пречиства организма. Само така тя внася Божественото благо в човека. Ще приемеш водата вътрешно, за пречистване. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 354).

Не бързай да изпиеш цялата чаша вода наведнъж. Вземи една глътка, подръж я в устата, докато се стопли. После вземи втора, трета глътка. Ще пиеш на глътки. (ПОУЧАВАШЕ ГИ - 92).

При пиене на вода съзнанието ви трябва да бъде будно, за да може всяка глътка да отиде на болното място, а не в стомаха. (ДВИГАТЕЛИ НАЖИВОТА - 99).

Ако пиете вода с любов, тя ще утоли жаждата ви и няма да се мъчите. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 14).

Приемете водата с любов, за да се радвате на правилно кръвообращение. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 365).

Много болести се раждат от бързото пиене на студена вода. Пиете ли студена вода, съзнанието ви трябва да бъде будно. (ВЕХТОТО ПРЕМИНА - 21).

Зимно време не пий студена вода! (СИЛИТЕ НА ПРИРОДАТА - 156).

Дохождаме до ония хора ... които наливат гореща вода в термосите си, когато отиват на екскурзии по планините. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 104).

Преди ядене можеш да пиеш вода, но веднага след ядене не се позволява. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 178).

След плодове никога не пий студена, нито топла вода. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 178).

Какво трябва да направищ след като си ял? - Ще пиеш една чаша вода, за да се смели по-добре храната. „Колко време след ядене се пие вода?” - Половин или един час най-малко. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК – 301).

Солта предизвиква голяма жажда, а пиенето на много вода разстройва стомаха, усеща се голяма тежест. (КО3АТИВНИ СИЛИ - 9).

Българите съзнателно употребяват повече сол, за да могат по този начин да предизвикат жажда в себе си. Като се яви, жажда в тях, те пият повече вода, която е нужна за здравословното им състояние ... Понеже българинът страда от сухота, чрез водата той внася в организма си необходимото количество влага. Да се стреми човек към солено ядене, с цел да предизвика жажда, която да го застави да пие повече вода, това е изкуствен начин да внася влага в организма. (КЛЮЧЪТ НА ЖИВОТА - 328).

Пий вода с любов и мисли, че Бог е в нея. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 141).

Като пиете вода, ще живеете. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 142).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...