Jump to content

ВОДАТА ЗА ВЪТРЕШНА УПОТРЕБА - ГОРЕЩАТА ВОДА


Recommended Posts

ГОРЕЩАТА ВОДА

Казвам: Най-мощното лекарство в света това е горещата вода. (СИЛА И ЖИВОТ - 6 серия, 26 беседа - 18).

Горещата вода помага за разтваряне на утайките, които се образуват при храненето. От друга страна, горещата вода предизвиква изпотяване, при което, чрез потта се отделят токсините от организма. (ПРОСТИТЕ ИСТИНИ - 215).

Няма по-хубаво лекарство в света от топлата вода, но трябва да знаеш как да я възваряваш, как да я топлиш. (СИЛА И ЖИВОТ - 8 серия, 26 беседа - 17).

Трябва да знаете как да стоплите водата. Трябва да не я нагорещявате повече, отколкото трябва. Една вода ще стоплите толкова, че да започне да се изпарява. Щом започне да се изпарява, нейната сила изчезва. Ще пазите да не става изпарение. Като започне да се образува туй налягане на парите, ще извадите водата. (АКО ГОВОРЯ - ІІ - 201).

Ако знаете как да пиете вряла вода, тя ще внесе у вас такива елементи, че 90 % от съвременните кризи, които разяждат обществото, ще изчезнат. (МИСЛИ 3А ВСЕКИ ДЕН - 16.05.91).

Най-сигурно лекарство, което аз зная за днес, това е топлата вода. Някой казва: хининът е добро лечебно средство. (Хининът, да сигурно лекарство е, но само временно, колкото да спре болестта, т. е. да я подпуши). Не, хининът не струва нищо пред топлата вода. (СИЛА И ЖИВОТ - 8 серия, 26 беседа - 17).

Хората ... ако ги е нападнала треска, взимат хинин, да я прекратят. Така те я пресичат, но не я лекуват. Вместо да употребявате хинин, пийте три деня гореща вода, без да се храните, и треската ще ви напусне. Така се лекува и хремата. (ДАЛИ МОЖЕ - 127).

Горещата вода, приета на глътки, чисти нервната система от наслоеният, които подпушват мислите и чувствата на човека. Тя го освобождават от напрежението, което нервната система произвежда върху него. (ОТВОРЕНИ ФОРМИ - 30).

Вие трябва да знаете, че водата крие в себе си разумна сила ... Тя лекува всички недъзи в света. Направете опит, да видите, какво влияние указва водата върху организма на някой раздразнен, неразположен човек - По какъв начин? - Чрез пиене на гореща вода или чрез миене тялото с нея. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 84).

Щом се разгневите, изпийте една чаша гореща вода на глътки. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 189).

Казвам: Ако си пил топла вода без вяра, не хваща нищо. Топлата вода с вярата хваща ... Вярата и топлата вода поправят всичко. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ - 25).

Който иска да запази здравето си, да продължи живота си, той трябва да запази подвижността на тялото си. За тази цел човек трябва да не преяжда и да пие гореща вода, която помага за разтваряне на утайките, които се образуват при храненето. (ПРОСТИТЕ ИСТИНИ - 214).

Много от болестите се изразяват чрез горене. Лекарите, като знаят това нещо, при лекуването на болестите, прилагат известни методи за намаляване на това горене. При треската горенето се забелязва на повърхността на тялото, при което температурата на болния се повишава с няколко градуса. Значи, в организма става едно повишено горене. Когато някои клетки в общия организъм се изопачат, те произвеждат повече топлина, отколкото трябва, а тази топлина руши организма. И това нервно състояние, в което някога изпадате, се дължи именно на тази излишна топлина. Който се занимава с лекуването на хората, препоръчва водата, като добро средство за лекуване, понеже тя е голяма любителка на топлината - отнема излишната топлина и възстановява равновесието в организма. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 87).

Пийте вода, за да се отнеме температурата ви. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 15).

И онова студено поточе, като си турите ръката в него, ако ви боли, ще вземе всичката ви топлина. То е лек. (СИЛА И ЖИВОТ - 4 серия - 242).

И аз препоръчвам инжекциите, но с гореща вода. Направи три инжекции с вряла вода: сутрин една чаша вряла вода, на обяд една чаша и вечер една чаша. Тия инжекции влизат в стомаха, от там в дробовете и най-после в главата. В пет минути ще дадат резултат. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - 91).

Можем да направим следния опит: да лекуваме скарлатината с топла вода, но приготвена по особен начин и да правим инжекции с нея вода. Има един особен начин, по който може да се вари водата. (СИЛА И ЖИВОТ - 8 серия - 26 беседа - 17).

Аз не говоря за студената вода на някой извор. Не, ще вземете чиста изворна вода, ще я турите, не върху някой пушлив огън, не в обикновен гюм или тенджера, както вие правите, но върху силен огън и в съд от най-чисто злато. Следователно, вие ще сварите тази вода в златен съд и при това не при залез Слънце, защото тогава тази вода няма да ви ползва, но когато Слънцето изгрява, когато е на зенита. (СИЛА И ЖИВОТ - 8 серия, 26 беседа - 17).

Аз лекувам холерата с гореща вода. Дай на болния от холера 4 ÷ 5 чаши вряла вода, и на другия ден той ще бъде здрав. Врялата вода разредява серума, в които бацилите на холерата се хранят, и в 24 часа те намаляват и умират. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - 91).

В 1917 година в България върлуваше „испанската болест”, която отнесе стотици хора на оня свят. Аз съветвах познатите си да пият гореща вода. Колкото болни имаше от испанската болест, пиха гореща вода и оздравяха. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - 91).

Болният трябва да изпие 4 ÷ 5 чаши гореща вода, за да се намали силата на размножаването им, и процеса да спре. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - ІІІ том - 88).

3апекът се дължи на недоимък на вода в кръвта. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 89).

Ако някой от вас заболее, не бързайте да търсите лекар, но мислено се лекувайте. Вземете един килограм чиста, планинска вода и мислено си представяйте, че внасяте в нея енергиите на вярата, на милосърдието и на обичта. След това пийте от тази вода три пъти на ден по една супена лъжица, както лекарите препоръчват. Това лекарство има сила, когато се употребява навреме. При всяко пиене на водата, винаги дръжте в ума си мисълта, че в нея са вложени енергиите на вярата, на милосърдието и на обичта. (КЛЮЧЪТ НА ЖИВОТА - 225).

Някой се оплаква, че го боли глава. Взимам чиста вода в една кана поливам върху главата му 3 ÷ 4 пъти, както аз зная, и главоболието му минава ... Аз прилагам Божията мисъл и казвам: Господи, Ти, който живееш във водата, излекувай главата на този човек, да познае, че ти проникваш чрез водата. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА·- 116).

Ако някой страда от коремоболие, нека направи следния опит: сутрин да пие по десет глътки гореща вода, на всеки пет минути, като правите това няколко пъти, коремоболието ще изчезне. (ОТВОРЕНИ ФОРМИ – 30).

Някой се оплаква от голяма чувствителност и мисли, че е болен. Чувствителността не е болест. Ще свариш вода и ще я си пеш в една чаша, ще изпиеш водата лъжичка по лъжичка, същото ще правиш на обяд и вечер. Значи, ще изпиваш по три чаши гореща вода на ден. Водата регулира нервната система. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 74).

Горещата вода, приета на глътки, чисти нервната система от наслоеният, които подпушват мислите и чувствата на човека. Те го освобождават от напрежението, което нервната система произвежда върху него. (ОТВОРЕНИ ФОРМИ - 30).

Когато някой е неразположен духом, когато е болен или животът му се е обезсмислил, нека пие вода. Водата носи живот. (БЪДЕЩЕТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - 20).

Като заболее някой, нека напълни една чаша чиста, планинска вода и нека един добър, любещ човек да потопи пръстите си във водата, два, три пъти. След това нека изпие водата и следи какъв резултат ще има. (ВЕЧНОТО БЛАГО·- 91).

Вие можете не само буквално да употребявате водата, но можете и мислено да си служите с нея, тя ще произведе пак същия ефект. Да кажем, че вие, искате мислено да направите една водна баня на гръбначния си стълб. Ще си представите една чешма, или един извор с чиста хубава вода, на разстояние един километър от вас. Ще вземете една стомна и мислено ще се отправите към този извор. Ще напълните стомната и ще се върнете дома си. Ще снемете горните си дрехи, ще останете само по риза и мислено ще се полеете с изворна вода по гърба си. След това леко ще попиете водата с една кърпа, ще се облечете и ще видите, че няма да минат 10 ÷ 15 минути и ще усетите такова влияние като че сте направили тази баня в действителност. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 103).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...