Jump to content

КОЙ МОЖЕ ДА СЕ ЖЕНИ


Recommended Posts

КОЙ МОЖЕ ДА СЕ ЖЕНИ

Кармически свързаният човек трябва да се ожени, за да се разплоди... Божественият закон е да се даде плод добър... (A3 ВИ ИЗБРАХ - 191 - изд. 1995 г. София).

Хубаво, Природата няма нищо против това, тя е за това, да се женят хората, но когато дойдем до онзи разумен човешки живот, има други правила, които човек трябва да спазва. Той не трябва да ходи по пътя на животните. (ЗАВЕДОХА ИСУСА - изд. 2008 г. - 101).

Кой трябва да се жени? - Само онзи, който е умен, добър и здрав. Той ще създаде здраво и добро поколение. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 128).

Който разбира живота, може да се жени; който не го разбира, да не се жени. Който е богат, силен, учен, да се жени; който е беден, слаб, невежа, да не се жени. Женитбата е велик акт, който изисква подготвени хора. (УСТОЙЧИВИ ВЕЛИЧИНИ - 109).

Женитбата е само за високонапреднали хора, умствено и духовно. А тъй, с няколко класа само, това не е човек за женене, за създаване на поколение. Според Божественото учение човек може да се жени, след като свърши отделения, прогимназия, гимназия, университет, а след това и специализация. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 78)

Всяка мома преди да се ожени, трябва да се свършила четири факултета и да знае да меси хляб. (ЗАВЕДОХА ИСУСА – изд. 2006 г. - 101).

Само онзи може да се жени, който носи Любовта в себе си. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА -159).

Женитба, определена от Природата, подразбира, разумно съчетаване на двама души, на двама приятели, да свършат известна работа с успех. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 213).

Вие сте дошли на Земята да дадете живот другиму. Някои искат да се женят, да народят деца - Защо? Ще ви кажа защо: искат да се оженят, защото са вече уморени, не могат да вършат друга работа, като се оженят, ще им се роди син или дъщеря, които ще довършат тяхната работа, някой казва: „Аз не искам да се женя” - ще рече, ти си силен, но не можеш ли да свърши сам работата си, трябва да се ожениш. (СИЛА И ЖИВОТ – ІІ том - изд. 2006 г. - 189).

Двама или трима, събрани в чие име? - В името на Любовта. Които са разбрали туй учение, те са дошли до Божествената същина, отдето именно започва растенето. (СИЛА И ЖИВОТ - IV серия - 281).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...