Jump to content

ДЪЛБОКО ДИШАНЕ


Recommended Posts

ДЪЛБОКО ДИШАНЕ

Дишайте дълбоко, като се стремите да дишате плавно и ритмично. (светото МЯСТО - 124).

Когато дишате дълбоко, първоначално ще почувствувате някакво препятствие, но като постоянствате, вие ще се освободите от него и ще придобиете свобода в дишането. (светото място - 124).

Ако диша дълбоко, човек ще живее повече време на земята; ако диша повърхностно, плитко, годините му са преброени. (божественият и човешкият свят - 304).

Когато дишането не е дълбоко, няма и богат приток на кислород в кръвта и тъканите. В такъв случай не става пълно горене и тогава междинните отровни продукти не се доразлагат; разбира се част от тях си изхвърлят навън чрез урината и потта, но други се утаяват в тъканите и причиняват тяхното заболяване. Необходимо е дълбоко, плавно и ритмично дишане, за да може организмът да се освобождава от вредни наслоявания (акордаране на човешкАТА душа – ІІ том - 401).

Като дишате дълбоко, трябва да усещате свиването и разпущането на диафрагмата. (божественият и човешкият свят - 397).

Съвременните хора дишат само с горната част на дробовете, а това е недостатъчно. (опорни точки на живота - 94).

Те поемат въздух и го изпращат само в горната част на дробовете. При това плитко и слабо поемане на въздух те нямат сила да го изкарат навън, следствие, на което част от нечистия въздух остава в дробовете, дето става вътрешно наслояване. (посока на растене - 130).

Долната част на дробовете не се пълни с въздух, поради което кръвоносните съдове в тази част губят своята еластичност и човек се задушава. Това дишане е неестествено, повърхностно, горно дишане. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 117).

Вие трябва да работите върху организма си, да прилагате дълбокото дишане. (светото място - 120).

При дълбокото дишане взимат участие и долната, и горната част на дробовете. Като поема повече въздух, всички алвеоли се изпълват, вследствие на което човек задържа въздуха за по-дълго време в дробовете си. Колкото повече въздух поема човек, толкова повече прана влиза в дробовете му. От дробовете праната прониква в целия му организъм. С праната заедно човек възприема повече идеи, които след време се реализират. Значи, част от идеите се приемат чрез въздуха, а се оплодяват в белия дроб. (светото място - 202).

Дишайте дълбоко, за да бъдат дробовете ви в изправност. (езикът на любовта -127).

Иска ли да регулира кръвообращението си, човек трябва да поема дълбоко въздуха, да го задържа известно време в дробовете си и после бавно да го изкара навън. (посока на растене - 130).

Някой се гневи, сърди се на този - на онзи и после диша дълбоко. Не, преди да се разгневиш... дишай дълбоко. (божественият и човешкият свят - 397).

Преди да се караш, преди да говориш, дишай дълбоко. Напълни дробовете си с чист въздух и тогава говори. Не спазваш ли това правило, думите ти нямат резултат: нито ти се ползваш от тях, нито другите хора. (божественият и човешкият свят - 397).

Добрите оратори дишат дълбоко. (божественият и човешкият свят - 396).

Преди да влезеш в стаята си или в някой салон, пак поеми дълбоко въздух. (божественият и човешкият свят - 396)

Вашето първо задължение към себе си е да излизате вън и да дишате дълбоко. (възможности за щастие - 118).

Като диша дълбоко, човек трябва да бъде спокоен. Да не мислите за нищо, освен за дишането. (СЪРАЗМЕРНОСТ В ПРИРОДАТА – 118).

Като ученици, от вас се иска пълно концентриране на мисълта. Концентрирането на мисълта е в зависимост от дишането. Колкото по-дълбоко диша човек, толкова по-лесно може да се концентрира. (светото място - 203).

Ще дишаш дълбоко, да ти е приятно, да се чувстваш разположен. (новият светилник - 73).

Не е достатъчно човек само да диша дълбоко, но с радост да диша. (заветът на любовта - iii том - 26).

Ако искате да оправите носа си, да внесете подобрение в него, дишайте дълбоко. Ако не регулирате енергиите на носа, не можете да бъдете здрави. Това зависи от правилното дълбоко дишане. Поемете дълбоко въздух и го задръжте 30 ÷ 60 секунди и бавно го изпащайте. Започнете да задържате въздуха от 10 секунди и постепенно да стигнете до една минута. (съразмерност в природата - 118).

Ако искате да упражнявате влияние върху животните, дишайте дълбоко и концентрирайте мисълта си, и тогава те няма да ви направят нищо. Ако дишате правилно и мислите правилно, не могат да ви направят нищо, защото правата мисъл е Божествена, а когато Божествената мисъл функционира, злото нищо не може да направи. То винаги напада слабите хора. (ако говоря – ІІ том – 19).

За да избягнат споровете и недоразуменията помежду си, младите трябва да дишат дълбоко. (божественият и човешкият свят - 396).

Дишайте дълбоко, спокойно, бавно, ако искате работите ви да се нареждат добре. (божественият и човешкият свят - 464).

Дишайте дълбоко и мислете, че Божието благословение иде върху човека чрез въздуха. (божественият и човешкият свят - 399).

Дишайте дълбоко и вярвайте, че ще постигнете това което желаете. (божественият И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 396).

Някои избягват дълбокото дишане, защото се измъчвали. Какво от това? В човека има нещо инертно, което не обича да се измъчва. Нека се мъчи, няма защо да го жалите. Като се мъчи инертното, човек се възпитава. (божественият и ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 401).

Ако при големи мъчнотии дишате плитко, тогава дишането ви е слабо. Като дойдат големите мъчнотии, поспрете се и дишайте дълбоко. (ако говоря - ІІ том - 16).

Дишайте дълбоко при всички условия на живота, добри или лоши... Нека вятърът си духа... нека бурята бушува... Вашето първо задължение към себе си е да излезете вън и да дишате дълбоко. (възможности за щастие - 116).

В Новото Учение, които не дишат дълбоко, не могат да бъдат ученици - най-първо трябва да се възстанови дишането, правилното дишане. (свещени думи НА УЧИТЕЛЯ - II том - 197).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...