Jump to content

ДИШАНЕ С МИСЪЛ


Recommended Posts

ДИШАНЕ С МИСЪЛ

Да не се заблуждаваме, че механичното задържане на въздух е достатъчно; в дишането трябва да има един умствен елемент. (акордиране на човешката душа – ІІ том - 185).

Дишането е двоен процес: физиологически и психически. Крайната цел на дишането, като психически процес, е пречистване на мисълта. Следователно, дишането е свързано с мисленето, с мисълта. (допирните точки в природата - 133).

Дишането има смисъл, когато и мисълта, и чувствата, и волята взимат участие. (опорни точки в живота - 100).

Ако дишането се придружава с вътрешна мисъл, този процес ще се използва правилно. (езикът на любовта - 338).

Като дишаш, ще мислиш само за дишането. (възможности за щастие - 120).

Дишане без концентрирана мисъл нищо не допринася. (опорни точки на живота - 100).

Вътрешната или духовна страна на дишането е правилното мислене. (езикът на ЛЮБОВТА - 339).

Каквато е мисълта на човека, такова е и дишането му. (заветът на любовта - ІІІ том - 26).

Мисълта и чувствата на човека са свързани с дишането. Като мисли право, същевременно човек диша правилно; като чувства правилно, той пак диша правилно. (божествените условия - 25).

Бъдете внимателни към въздуха, който влиза през носа ви. С него заедно влизат Божествените мисли, които подготвят пътя на човека към Божественото. (божественият и човешкият свят - 392).

Поемете ли въздух в дробовете си, благодарете на Бога, че Той го е създал, за да познавате Неговите мисли. (благословена между жените - 114).

Вие не може да измените мисълта си, ако не измените дишането си. И обратното е вярно: вие не можете да измените дишането си, ако не измените мисълта си. (просветено съзнание - 213).

Щом мислите за погрешките на хората, дишайте дълбоко, да се проясни мисълта ви. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 397).

Правилното дишане изисква спокойна и красива мисъл. (възможности за щастие - 126).

Мислете за цветята, които цъфтят, за бистрите планински реки, които текат и напояват долините. В красотата е хармонията на живота. (възможности за щастие - 126).

Пет минути ще дишаш, но ще мислиш само за Божествени, за възвишени неща, няма да се смущаваш от обикновени работи. (опорни точки в живота - 100).

Правете опити при всяка вдишка да мислите за светлината, за да можете по този начин да се свържете с нейните енергии. Тези енергии се намират във въздуха, отдето трябва да ги извлечете. Като мислите за благоуханието, ще извлечете от въздуха друг род енергии. Като мислите за сладостта, ще извлечете трети род енергия. (допирните точки в природата - 135).

Когато дишате, не мислете за нищо друго, освен за въздуха, който приемате. Знайте, че Бог е и във въздуха и трябва да се държите пред Него с всичкото уважение и почитание. (възможности за щастие - 119).

Когато дишате, дръжте в ума си добрите, здравите и разумните хора. Не мислете за лошите, болните и неразумните хора. Ако мислите за тях, те ще противодействат на дишането ви. (въз­можности за щастие -122).

Дишането е свързано с ума, а умът - с духа. (езикът на любовта - 340).

Ако човек свърже дишането със стремежите на своя ум... ще има добри резултати. (езикът на любовта - 339).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...