Jump to content

ВОДАТА ЗА ВЪНШНА УПОТРЕБА - МИЕНЕ


Recommended Posts

МИЕНЕ

Водата е символ на чистотата. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 134).

Предназначението на водата е да чисти, да мие. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 392).

Не може да бъде здрав човек този, който никога не се мие, не се чисти. (ПРАВЕДНИЯТ - 144).

Миенето е достояние само на човека. Ако знаеш как да се миеш, ти си здрав. (РАБОТА НА ПРИРОДАТА - 300).

Човек трябва да държи тялото си в голяма чистота. Той трябва да прави ред опити, докато намери един правилен и положителен начин за миене на ръцете, на лицето, на краката и на останалите части на тялото. Има много начини за правилно миене, но всеки сам трябва да намери подходящ начин за себе си. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 116).

При миенето не допускай никаква странична мисъл. Мисли само за миенето, за да имаш резултат, когато се миеш, бъди тих и спокоен. (РАБОТА НА ПРИРОДАТА - 300).

Водата за миене не трябва да бъде студена. Водата е стимул на живота. В нея се крие енергия, която трябва да се използва. Ако не можете да си служите правилно с водата, вие сами си причинявате пакости. Може да се миете и с много вода, но ако не знаете как да я употребявате, тя ще ви причини големи пакости. (РАБОТА НА ПРИРОДАТА - 299).

Човек трябва да мие лицето си, ръцете си по няколко пъти на ден с чиста вода. Също така трябва да мие и ушите си. Ухото е приемник на звуковите вълни, вследствие на което трябва добре да се измива, да не остава никакъв прах по него, нито в гънките му. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 50).

Миенето ... е един свещен акт. Вие как се миете сутрин? Не трябва да се миете бързо, както обикновено правите, но трябва да спазвате известни правила. Ще вземете един чист леген, ще налеете в него вода, малко топличка, и ще наплискате лицето си хубаво. След това ще изтриете лицето си леко, едва да попиете влагата, с много мека кърпа. Вие търкате лицето си много силно. Не правете така. Мийте се по новото правило. Не плискайте лицето си силно с водата, но леко, да ви е приятно като че ли се милвате, едва да го докосвате. Лицето на човека е много нежно и отзивчиво. Много учени хора препоръчват кърпи за изтриване на лицето от лен, от коноп, но те са само за грешни хора. За един праведен, за един разумен човек е нужна мека, нежна кърпа. Божествената мисъл, за да функционира правилно у нас, не трябва да търкаме лицето си с груба кърпа. Защо? - Понеже лицето е огледало на нашата душа. Чрез него се съзира връзката ни с Бога. Когато се измиете погледнете лицето си, вие трябва да бъдете доволни от него. Ако не сте доволни, след десет минути се измийте втори път. Измийте се десет пъти наред, докато най-после бъдете доволни от себе си. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА·- 104).

Ръцете си можете да миете със сапун, но лицето си ще миете без сапун. (РАБОТА НА ПРИРОДАТА - 307).

Сапунът не е необходим за лицето. Веднъж в месеца е достатъчно да се измива със сапун. Лицето има способност само да се мие, да се чисти. То е динамо. От всяка клетка, от всяка пора на тялото изтича електричество и магнетизъм, които измиват както лицето, така и цялото тяло. (РАБОТА НА ПРИРОДАТА - 299).

Ще ви дам за 10 деня начин, как да се миете. Ще видите какъв резултат ще имате. Ако нямате по-голям съд, ще вземете чиста стъклена кана. Ще се поливате три пъти на едната страна, три пъти на другата, след това ще измиете врата и ушите. С мека кърпа леко ще обършете лицето си. Водата е една от великите проводници. Тя е носителка на живота. С благоговение трябва да приближавате към нея. (РАБОТА НА ПРИРОДАТА - 300).

В продължение на една седмица да миете очите си с топла вода по десет пъти на ден. След това ще се вчесвате. Значи, в седем дни ще измиете лицето си седемдесет пъти. (СЪБУЖДАНЕ - 195).

Никога не изливайте водата от лицето си на нечисти места. „Де да хвърляме тази вода?” - На цветята, на дърветата, но в никакъв случай, дето минават хора или на нечисти места. За нечистите места е добре, но за вас не е добре. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА - 272).

Чистотата е необходимо качество ... Научете се да си миете ръцете най-малко три пъти на ден: сутрин, обяд и вечер. Ако ги миете десет пъти на ден, още по-добре. Също така, по три пъти на ден ще измивате краката си, лицето си и под мишниците. Под мишниците има особени жлези, чрез които се отделя пот и ако тези части на тялото не се мият често, зараждат се различни болести. При измиването на лицето, ръцете и под мишниците, добре е кожата да остане малко влажна, за да може тази влага да се всмукне от организма. Това всмукване на водата ще ви предаде по-голяма свежест и бодрост ... Ето защо, като се миете, леко се изтривайте с кърпа. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 463).

Спазвали ли сте най-простото правило, да си измивате ръцете след свършването на каквато и да било работа. Ако спазвате това най-малко правило, то ще е едно благословение за вас. Дръжте ръцете си по възможност в по-голяма чистота! (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 107).

Колкото се може по-често ще си миете ръцете: и по 20 и по 30 пъти на ден, ако имате възможност. (МИСЛИ 3А ВСЕКИ ДЕН - 19.05.91).

Вие можете да миете ръцете си по 5 ÷ 6 ÷ 10 пъти на ден и при всяко миене да си казвате по едно хубаво изречение. (ЛЮБОВ към БОГА - 134).

Ти можеш да измиеш и 20 пъти ръцете си и пак да нямаш резултат. Първото нещо: Правете всичко с вяра. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 119).

Често да си миете краката. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 117).

Като миете краката си, не бързайте изведнъж да ги измиете. Бързото миене показва неразбиране на закона. Потопете краката си във водата и поседете в това положение малко време. Мислено измивайте краката си, докато усетите някаква приятност, някаква реакция в ръцете. След това бавно измийте краката си, като се миете по този начин, силите в организма се разпределят правилно. Щом започне реакция в организма, човек може постепенно да измие всички части на тялото си. (ЛЮБОВ към БОГА - 114).

По никой начин не мийте краката си със студена вода, особено след хранене. Един наш познат, през един горещ летен ден, се нахранил, след това измил краката си със студена вода и задрямал малко. От това измиване на краката, станало голямо изтичане на енергия от организма му, вследствие на което положението му се беше толкова влошило, че едва го върнахме от онзи свят. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА -·116).

(На лагер на Рилските езера) Ако искате да се ползвате от благата на Природата, всеки ден трябва да си миете краката до коленете, и то поне по три пъти: сутрин се мийте с топла вода, на обяд можете да се измивате на езерото и вечер - пак с топла вода. (ЛЮБОВ към БОГА·- 113).

Че си миете главата често, това не е грях, но не е здравословно ... Не трябва да миете главата си нито с много гореща, нито със студена вода. Тя трябва да бъде толкова топла, че като турите в нея пръста си, да издържи. (ПЕТИМАТА БРАТЯ - 208).

Когато миете главата си, ще я миете със сапун веднъж в месеца, и то с хубав, чист сапун. Иначе, може да миете често главата си, но без сапун, или само с вода, или с чиста хума ... Като станеш сутрин от сън, намокри малко главата си с топла вода, според температурата на тялото ти. След това вчеши косата си с гребен. (ПЕТИМАТА БРАТЯ·- 208).

Като правите упражнения с миене на ръцете, лицето и краката си, ще гледате да бъдете сам, да не обръщате внимание на околните. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА·- 119).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...