Jump to content

26_5 ИСАЙЯ - ДРУГИ


Recommended Posts

ДРУГИ

 

Днес всички хора се учат да пеят и свирят. Те пеят много по-добре, отколкото са пели и свирили във времето на Исайя. Това се вижда от песента на живота, която той описва. За да живее правилно, човек трябва да пее. Всички религиозни хора, всички пророци и царе са пели и играли. Сегашните религиозни се страхуват да пеят и играят. Те мислят, че духовността изключва пеенето и играта. Страхуват се да не ги вземат за луди. Значи духовният трябва да мълчи като риба! Тогава човек изпада в другата крайност. Някой мисли, че като мълчи, е мъдър. И глупавият може да мълчи, но не е мъдър. (145, с. 166)

 

Един стих от Исайя казва: “Купете си без злато, без сребро.” Злато – мъдрост, сребро – знание. В света богатството се дава само на умните хора, затова и небето не е място за глупавите хора, а глупостта в човека е признак на големи прегрешения, защото небето иска само умни хора. Умният живот е да градим само за нагоре, а не за долу. Силата, която ни тегли към земята, е грехът. (143, с. 25)

 

Сега, между вас аз искам да схващате нещата в положителен смисъл, да не се роди в душата ви една извратена мисъл. Всички извратени мисли се раждат вън от Любовта. Щом дойдем до онази велика Любов да познаваме Бога, никакви извратени мисли не могат да вземат място нито в човешкия ум, нито в човешкото сърце, нито в човешката воля. За всички тия страдания, за всички ваши грехове, каквито и да са те, Писанието казва: “Аз ще залича всичките ви грехове.” Като се върнете тази вечер, прочетете шеста глава от Исайя, шести стих. Положителната страна на туй учение трябва да имате, положителна вяра във вашия ум! Вие ще се стараете да бъдете свободни. Имаме ли отношения към Бога, ние ще определим правилно и отношението си на Земята, ще изпълним отношенията си към хората. (67, с. 165)

 

Тази е последната и заключителна глава (Ис. 60. гл.), в която пророкът описва епохите, които предстоят да дойдат. Същевременно описва състоянията на хората, които познават Истината, и на хора, които не познават Истината, като излага последствията, които ще понесат едните и другите. (145, с. 227)

 

Исайя – това е физическият човек. Асириецът – умственият човек. Израил – духовният човек. (61, с. 57)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...