Jump to content

30. ПЪРВИ СТЪПКИ НА СЪВРЕМЕННАТА НАУКА КЪМ АСТРОЛОГИЯТА


Recommended Posts

30. ПЪРВИ СТЪПКИ НА СЪВРЕМЕННАТА НАУКА КЪМ АСТРОЛОГИЯТА

Астрологията като наука идва от древността. Преминава през вековете като знание на посветените. През XIX, XX век тя излиза на показ и е представена на човешкото знание. И започва следващия етап, където тя трябва да се докаже от учените, че тя съществува и не е измислица. И тя се доказва.
През 1925 година, в един разговор между група приятели, Учителят казва: „В космоса има тъмни слънца, които нито светят, нито отразяват светлината и тези слънца са повече от другите". От израза на Учителя се е разбрало, че влиянието им е особено злокобно. Наистина, навсякъде в природата има антиподи. Има бяло, има и черно. Има вещество, има и антивещество. Има източници на живот, любов, радост, има и източници на смърт, злоба, скръб. Учителят един път каза, когато стана въпрос за злото: „По силата на каквото право имаме Доброто, по силата на същото право имаме и злото". И наистина, радиоастрономите, както се разбра, често се натъкват на сигнали от мировото пространство, където оптическите телескопи нищо не намират. Тези сигнали се отдават на някакви далечни облаци прах, но така ли е или това са импулси от тъмните слънца?
Сега радиоастрономията бързо се развива и вече разполага с доста добри уреди. Радиотелескопите например представляват от себе си едно идеално полирано параболично огледало, направено от метал, в центъра на което, по посока на голямата ос на параболата се намира антена. Радиовълните идващи от мировото пространство се улавят от огледалото, като се отразяват върху антената. Приетите от тази антена вълни се предават на сложни електронни уреди, където се обработват. Колкото огледалото е по-голямо и по-съвършено изработено, толкова радиотелескопа улавя по-ясно и от по-голяма дълбочина на космоса сигнали. Учените засега разполагат със значителни по своя размер такива огледала. Така, обсерваторията на Джорден Бенк в Англия разполага с телескоп, огледалото на който е 76 метра в диаметър, а антената му е 10 метра. Този телескоп позволява на учените да проникнат в космоса и да улавят сигнали на тела, намиращи се на разстояние 1 милиард светлини години.
При това положение, явява се въпроса: Тези радиолампички и електронните апарати, дали са по-съвършени от мозъчните клетки, които ги създадоха? И после, щом тези лампички улавят сигнали от такова непонятно за нас грамадно разстояние, защо мозъчните клетки да не улавят сигналите на планетите, Слънцето, Луната, които са на разстояние от нас само светлинни секунди и минути? Ето това е въпросът. А отговора търсим чрез астрологията.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...