Jump to content

Качества - енергии - органи


Recommended Posts

123 Качества – енергии – органи.

За да организира Духовното си тяло и да създаде в него органите, човек трябва да създаде в себе си известни качества, които от своя страна са проводници на специфични енергии, които изработват различните органи.

Така, за да възприеме и да се обогатява с магнетични жизнени енергии, човек трябва да развива чувството на бла-гоговение, което е свързано с онзи център, който се нарича хилядолистник. Това е центърът на Любовта към Бога. Той се намира в горната част на главата. Също така трябва да се развива и благосклонността към всичко. Всеки орган акумулира специална енергия. Хилядолистникът е орган, който възприема и събира Божествената прана на Живота. И ако този орган не е развит, човек усеща слабост. Хилядолистникът се развива чрез Вяра, Надежда и Любов, чрез чувството на благоговение и почитание, Любов към Бога и благосклонност към хората.

Така че магнетизмът се придобива чрез развиване на хилядолистника. А той се развива чрез Надеждата, Вярата и Любовта. Надеждата ни свързва с всички хора на Земята, от които черпим енергия. Вярата ни свързва с Ангелите – тя е каналът, чрез който възприемаме енергиите на Ангелите. А Любовта ни свързва с Бога – тя е път за възприемане на Божествените енергии.

Когато връзката ни с хората, с Ангелите и с Бога е слаба, ще имаме малък приток на енергия от хората, от Ангелите и от Бога и с това ще страда нашето духовно и физическо развитие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...