Jump to content

Осветяване на Името Божие


Recommended Posts

152 Осветяване на Името Божие.

Мойсей, един велик посветен, казва: “Не споменавайте Името Божие напразно”. Това е един велик закон за всеки мистик, който иска да изучава Великото Божествено учение, който иска да освети Името Божие. Докато не започнете да осветявате Името Божие и онзи велик смисъл, предаден от Девствените Божествени Духове, никой не може да се подигне по-високо от стъпалото, на което се намира.

И Христос казва: “Освети ги чрез Твоята Истина”. Първото нещо, което трябва да научите от проповедите на Христа, е смирението. То е майка на истинското, положително знание. Може човек да има много знания, но ако е горделив, ще бъде в положението на един от братята на Черното Братство. Спазвате ли Божествените закони, и най-малки да сте, вие ще се повдигнете. Ако искате Небето да се заинтересува от вас и да ви благослови, вие трябва да бъдете смирени във високия смисъл на тази дума, а не в обикновения смисъл, както ви е проповядвано. Смирението е красив Ангел, велик Дух. Който го е видял, веднага го е възлюбил. В смирението се зараждат всички Божествени добродетели, за които копнеят човешкият Дух и човешката душа. Ангелът на смирението е жив. Той носи в себе си милосърдието – дете на Любовта, най-малката дъщеря на Бога. Любовта живее между Девствените Божествени Духове и обещава светли бъднини на цялото човечество, както и на онези, които я търсят.

Ако искате Христос във вас да бъде безсмъртен и силен, за да ви повдигне, трябва да дадете път на Любовта в душата си. Това значи да поставите Христа най-високо в душата си, да осветите името Му в сърцето си.

Някои мислят, че са близо до Христа. Близо до Христа може да бъде само малкият, т. е. онзи, който е научил изкуството да се смалява. Казвате, че искате да бъдете като Христа, а същевременно искате да заповядвате. За да бъдете като Христа и близо до Него, трябва да се научите на безкористно служене и да мислите право. На омразата ще отговаряте с Любов, на злото – с добро. И тогава не е важно на кого служите – на Иван или на Драган; ще служите на Бога. Когато искате да служите на Бога, няма да търсите Бога в Неговото Величие, за да му служите, но ще намерите онези, които имат нужда от Божията помощ, и на тях ще послужите. Имената са важни дотолкова, доколкото отговарят на съдържанието. Името Христос не е единично, но колективно. То е като въздуха и светлината.

Сега аз искам да вървите по възходящата линия, да осветявате Името Божие в себе си. Това име ще ви повдигне да бъдете, както Христос е казал, Негови сънаследници и съпричастници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...