Jump to content

Магическата сила на мисълта


Recommended Posts

166 Магическата сила на мисълта.

Човек се отличава по мисълта си. Който мисли, никога не се спъва. Значи мисълта превръща всички състояния. Когато се разгневи или изгуби разположението си, човек трябва да мисли. Щом започне да мисли, неразположението и гневът го напущат. В това отношение мисълта представя Божествена сила, която превръща отрицателните енергии в положителни. Мислещият човек е господар на себе си, на своите желания. Който не мисли, не е господар на себе си. Както светлината осветява пътищата на човека, така и мисълта трябва да отваря всички задънени улици. Каже ли някой, че не е мислил върху даден въпрос, това значи, че Светлината не го е озарила още. Между Светлината и мисълта има тясна връзка – мисълта се обуславя от Светлината. Отличителното качество на светлината е движението – където влезе тя, всичко започва да се движи. Каквото представя светлината за физическия свят, такова нещо е мисълта за Духовния и Умствения свят на човека. Мисълта разкрива пътищата на Живота и го движи. Няма състояние за мислещия човек – положително или отрицателно, в което да остане завинаги. Той е в постоянно движение. А който се движи, той има условия за обновяване. Като знаете това, проявявайте мисълта си. Началото на мисълта се определя с Жертвата.

Каквото е отношението на човека към неговата мисъл, такова е отношението на Бога към човека. Значи Бог, Любовта се отнася към човека така, както човек към своята мисъл. Само онзи може да бъде уважаван, който носи в себе си Бо-жественото, т. е. мисълта. Който мисли, всякога успява и за него няма невъзможни неща. Каже ли някой, че е невъзможно да постигне това или онова, той не мисли. Мисълта превръща нещата. Тя превръща въглена в диамант. Тя крие в себе си магическа сила. Мисълта примирява най-големите неприятели. Срещне ли противника си, мислещият човек му подава ръка и го превръща в приятел.

Когато хората мислят право, всяко различие между тях изчезва. Мисълта е център, от който всички точки на окръжността се намират на еднакво разстояние. Като знаете силата на мисълта, не казвайте, че не можете да постигнете това, което желаете. С мисълта си човек може всичко да постигне. Когато мисли право, човек дохожда до разрешаването на всички въпроси и разбира, че за мисълта, т. е. за Божественото в човека няма невъзможни неща.

Като ученици трябва да употребявате по няколко минути на ден в размишление, за да си отговорите истински човек ли сте или не.

Ако сте истински човек, отличителното ви качество е мисълта, която носи Светлина в себе си. Докато мисли, човек може всичко да постигне – и музикант да стане, и художник, и всичко, каквото

желае. За него не съществува никакво обезсърчение. Мисълта е магическата пръчица, с която всичко е постижимо. Тя прави човека необикновен. Щом изгуби мисълта си, човек губи всичко и става обикновен. Докато мисли, човек е маг – за него всичко е възможно и постижимо. Щом изгуби мисълта си, той става обикновен човек и казва: “Това е невъзможно, онова е невъзможно; това мога да направя, онова не мога да направя”. Докато разглежда нещата от върха, човек може всичко да направи. Мисълта е върхът в човека. Щом слезе в долината, възможностите му се намаляват.

Любов без мисъл не съществува. Любовта се изявява само на онзи, който мисли. В мисълта той проявява Божественото. Каквато работа и да започнете, кажете си: “Невъзможното за човека е възможно за Бога”. Невъзможното за безлюбието е възможно за Любовта. Невъзможни са нещата само за онзи, който не мисли. Да мислиш, значи да проявяваш Божественото в себе си. Следователно мисълта и Бо-жественото Начало са синоними. Когато човек мисли, работите му се нареждат добре. Дето е Божественото, там Огънят вечно гори без да изгаря нещо. Там, където мисълта работи, Светлината е непреривна. Всяко горене, което произлиза от Любовта, е вечно. Светлината, която произлиза от това горене, наричаме мисъл.

Мисълта е магическата пръчица, която управлява човешкия живот. Турете в ума си мисълта: В Бога всичко е възможно. Щом мисли така, човек се свързва с Възвишените същества, които вече го познават. Докато мисли, човек се повдига. Престане ли да мисли, той пада. Мисълта сменя състоянията, дава простор на човешката душа. Който мисли, вижда; който не мисли, остава винаги със затворени очи.

Чрез мисълта си човек събужда скритите сили както в душата си, така и в тялото си и тези сили работят за организиране на неговото Духовно тяло и за развиване на органите в него. Затова който мисли, може да стане ясновидец и да влезе във връзка с Възвишените същества на Космоса. Когато човек работи върху себе си, Възвишените същества винаги му помагат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...