Jump to content

Свещената дума Аум-Амин-Амон-Ум


Recommended Posts

205 Свещената дума Аум-Амин-Амон-Ум.

Хубаво е да се молиш, но затова трябва да научиш свещения език на молитвата. Само една свещена дума е останала от молитвата – Амин. И египтяните имат думата Амин – Амон, Амен. Индусите имат същата свещена дума – Аум. Те произнасят тази дума преди служенето. Християните като четат “Отче наш”, всякога казват Амин. Какво подразбират под тази дума? Когато някой индус чете свещените текстове на Ведите, той започва с думата Аум. Тази дума е една свещена дума, останала от една възвишена култура. Всички казват: “Амин, така да бъде”. Само тази свещена дума е останала от този свещен език. И сега трябва да се повърнем назад и да възстановим всички свещени думи на този свещен език, за да разберем как са започнали нещата. И тогава ще бъдем послушни към Бога.

Аум, Аумен – тази дума съдържа всичко в себе си. Аумен, това е ключът – човек, който е избавен от всички несгоди на Живота. Който има този ключ, не е роб, а е господар на условията. И сега вие не произнасяте думата Аумен, друг някой я произнася заради вас. Вие чувате само “кръц, кръц” – звука на ключа, който отключва.

И Христос като произнесе една свещена дума, хлябът се умножи и Той с пет хляба и две риби нахрани 5 000 души. Христос се молеше само вечерно време, никой да не го вижда. И Любовта е една свещена дума, но сега сте изгубили ключа на тази дума и като я произнасяте, няма никакъв резултат. Всички трябва да разбирате ключа на Любовта. И когато намерите този ключ и произнесете тази дума, и в най-лошо състояние на душата да се намирате, тя ще ви тонизира. Да кажеш онова Великото, което е скрито в думата Аум, това значи да кажеш: “Господи, Боже мой”. На български език няма по-свещена, по-висока дума от тази. Тази дума е, която съдържа всичко. Тя е по-висока от майка, баща, приятел, брат. Каже ли човек веднъж “Господи Боже”, той трябва да бъде смел да изпълни Волята Божия. И като станете сутрин, кажете си: “Аумен”. Желая на всички да знаете какво да правите. Като се върнете у дома си, кажете си: “Господи Боже”. Кажете ли това, кажете след това третата дума – Аумен, Амин и започнете с ключа “сол” да произнасяте думата Любов. Само когато се научите да произнасяте тази дума, животът ви ще се осмисли. Това наричам Възкресение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...