Jump to content

Упражнение за контролиране на състоянията


Recommended Posts

389 Упражнение за контролиране на състоянията.

Ще ви дам едно упражнение, което ще трябва да правите в продължение на седем дни. Упражнението се състои в следното: да кажем, че в първия ден, понеделник, имате едно неразположение на духа; напишете си веднага една точка, една линия и един триъгълник. Забележете какво е вънка времето и какво е вашето състояние. На втория ден до триъгълника напишете един квадрат и пак вижте какво е времето и състоянието ви. На третия ден напишете един петоъгълник и отбележете времето и състоянието си. На четвъртия ден начертайте един шестоъгълник и отбележете времето и състоянието си. На петия ден начертайте седмоъгълник и отбележете времето и състоянието си. На шестия ден начертайте осмоъгълник и отбележете времето и състоянието си.

Всички тези фигури са символи, които изразяват известни живи сили в Природата. Най-първо вие ще предизвикате умствено тези фигури и след това ще ги начертаете на книга, но много правилно и красиво. Която фигура напишете през деня, нея ще държите в ума си през целия ден. Каквото и разположение да имате – добро или лошо, всеки ден ще начертавате определена фигура. Геометрията упражнява отлично влияние върху човека. Затова когато човек е неразположен духом, нека се занимава с геометрия и да решава задачи по математика. Математиката обаче е по-отвлечена. По-лесно е да започнете с геометрията и да свършите с математиката.

Всяка фигура, като я начертаете, ще я държите в ума си и ще размишлявате върху смисъла и значението й. Като размишлявате върху всяка фигура, те ще оживеят във вас. По този начин вие ще разберете откъде произтичат вашите неразположения. Това упражнение е добър метод за размишление и концентрация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...