Jump to content

Значението на Чистотата на ученика на Бялото Братство


Recommended Posts

777 Значението на Чистотата на ученика на Бялото Братство.

Най-силната крепост против всички болести е чистотата. И като ученици на Окултната школа необходима ви е Чистота. Без Чистота нищо не можете да извършите. Учениците на Окултната школа, мъже и жени, без Чистота нищо не могат да извършат. Абсолютна вътрешна Чистота трябва. Аз говоря за вътрешната Чистота – Чистотата на сърцето. За да може Учителят да предаде право своето учение на своите ученици, Той трябва да бъде абсолютно чист. Не е ли чист, той ще ги заведе в левия път. Чист ли е абсолютно, той ще ги води в правия път, надясно. Това е по отношение на Учителя. Също така и ученикът, ако не е абсолютно чист, не може да върви в правия път, няма да бъде способен да върви в този път и да възприеме Божествената Истина. Затуй в дадения момент едновременно Учителят и ученикът – и двамата трябва да бъдат абсолютно чисти. И ако искате вие да предадете Божествената Истина комуто и да е, в дадения момент вие трябва да бъдете абсолютно чисти и този, който ви слуша, непременно ще възприеме тази Истина и сърцето му ще се обърне към Бога, ще познае Господа.

Сега аз говоря за Абсолютната чистота, а не говоря за обикновената. Абсолютната Чистата ви е една необходимост за закона на Любовта, тя ви е потребна и при закона на Свободата. И когато вие, двама братя или две сестри, се съберете и между вас има натегнато състояние, това показва, че сърцата ви са нечисти. Щом не можете да се търпите, показва, че сърцата ви са нечисти, нищо повече. И веднага ще трябва да превърнете вашето състояние. Имайте предвид, че без Чистота не можете да впрегнете никоя природна сила да работи заради вас. Вие може да я впрегнете, но тази сила ще произведе обратни кармически резултати, които с векове трябва да изкупувате. И затуй от всички ученици на Бялото Братство се иска абсолютна Чистота, за да могат силите на Природата да работят за тяхното издигане. Това е абсолютно правило, то е необходимо при закона на Свободата. Не спазвате ли туй правило, ще останете в левия път; спазвате ли го, ще бъдете надясно.

Сега Христос, Който е глава на това Велико Училище, изисква тази чистота от вас.

Христос, Който е глава на Всемирното Бяло Братство, днес иска тази чистота от учениците на Бялото Братство в България.

Чистотата, това е едно произведение, един продукт или мога да кажа – един атрибут на Любовта. Само Любовта носи Чистотата и затуй без Любов не можете да бъдете чисти. Туй трябва да го съзнаете. Влезе ли вече Любовта, произведе ли Чистотата, вие ще имате най-великия импулс. Като видиш Божието лице, твоята душа ще се събуди и у тебе ще се яви един импулс да живееш, да работиш и за тебе в света няма да има нищо невъзможно, всичко ще бъде възможно. Туй, което търсите, то е във вас, то ще дойде само чрез Чистотата. Тя иде сега в света и ще почнете да помагате на своите ближни, братя и сестри.

За да бъдете силни, непременно трябва да бъдете чисти! И за да бъде ученикът способен, непременно трябва да бъде чист. И Белите, и черните братя знаят това правило и имат едно схващане за Чистотата, само че те използват тази Чистота в две различни направления. Черните братя добиват Чистотата и после я опетняват.

В Божественият свят Чистотата не се продава. За нищо на света не продавайте своята Чистота! През тази Чистота ще минава Любовта в другите и нека хората се ползват от вашата Любов. И Любовта в тях ще внесе Чистота. Чистотата, това е резултат на Любовта. Ако Любовта мине през вас в другите хора, тази Любов ще внесе Чистота и тази Чистота ще произведе Любов. Ученикът трябва да бъде чист, за да може да учи. И ако вие искате да бъдете красиви, външната ви форма да стане красива, непременно трябва да дойде Чистотата във вашето сърце. Тази красота ще се отрази във вашето лице и вие ще придобиете Красотата. Красотата е резултат на Чистотата. Ние трябва да бъдем красиви.

Когато човек чрез своята Любов весели Господа, подмладява се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...