Jump to content

Две свещени положения


Recommended Posts

831 Две свещени положения.

Едното свещено положение е: Да дойде Бог чрез Духа си да живее в нас! Няма по-свещена идея от тази да дойде Бог чрез Духа си да живее в нас. Той ще произведе това разширение, това освобождение в нашите души, което чакаме. Бог е, Който ще ни освободи. Само когато Бог дойде да живее в нашата душа, ще дойде и тази Свобода. Няма друг изходен път. Само така ще познаем Божията Любов.

Второто положение, което за мен е свято, е следното: Ние да влезем да живеем в Бога. Засега ние сме още отвън. Христос казва: “Отец живее в Мене и Аз живея в Отца”. Това са две положения, коренно различни помежду си. И тъй, Отец живее в мене – първото положение; то е силата, която аз имам, а тази сила е от Бога. Аз живея в Отца си – това е второто положение; като влезем да живеем в Бога, тогава ще се изпълним с Божията Любов.

Сега вие, като ученици, сте длъжни да добиете второто положение – да живеете в Бога. Тогава вие ще се изпълните с Неговата Мъдрост, с Неговото Знание, с Неговата Сила и с Пълнотата Му. Имате ли тия две положения, т. е. живее ли Бог чрез Духа си във вас и живеете ли вие в Бога, между Бога и човешката душа настава единство. Павел казва: “Няма сила в света, която може да ни отдели от Любовта на Бога, от Любовта Христова”. А това е целта – да се образува тази връзка. Размишлявайте върху тези две идеи: първото положение – да живее Бог във вас, да придобиете необходимата за вашето развитие Свобода; второто положение – да живеете вие в Бога; само тогава ще придобиете онази вътрешна интуиция, чрез която ще разбирате същината на нещата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...