Jump to content

Методи за справяне с отрицателните прояви


Recommended Posts

863 Методи за справяне с отрицателните прояви.

Да допуснем, че у вас се развива гневът. Гневът не е лошо нещо, но не го оставяйте изведнъж да се прояви. И тук действа същият закон: нека се разширява гневът, нека се напряга, но ти го дръж ден, два, три, той не трябва да се махне изведнъж. Пък вие изведнъж искате да го изхвърлите навън и нему става жалко. Дръжте го ден, два, три, пет, десет дена да работи във вас. Не е разумно да го изхвърляте изведнъж навън. Изхвърлите ли го, той, като замине, казва: “Много скоро ми дадоха пътя”. И знаете ли колко е отмъстителен гневът? Ти се разгневиш, набиеш някого, изпратиш гнева навън, но дойде дяволът, даде заявление против тебе и веднага те турят в затвора. Защо? Защото си изпратил гнева преждевременно. Казват: “Недей се гневи!” Гневи се, но не изпращай гнева навън. Как ви се вижда тази философия?

После, дойде съмнението, съмняваш се в нещо; не изпращай съмнението навън, дръж го, нека те човърка. А ти ще почнеш да мислиш как да се освободиш от съмнението. Нека седи съмнението в тебе месец, два, три, накарай го да работи.

Това са отрицателни страни в Живота. Вие като ученици разумно трябва да разглеждате всички прояви на Живота.

Сега аз ви давам един метод, по който да работите. След като сте се молили, не бързайте да отидете на работа, но седнете малко и размишлявайте върху практическото приложение на молитвата. Може да имате каквато и да е професия; помислете какво може да направите този ден. Ако бързаш, може да спечелиш хиляда лева повече, но то не е толкова важно. Направиш ли едно добро, това добро е повече от хиляда лева. След молитвите си ще се спрете да поразмишлявате малко, ще разгледате сърцето си, ще разгледате ума си и ще видите какво ви недостига. Много работи ви не достигат, но ще се обърнете към Бога, към Любовта да ви помогне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...