Jump to content

ЗДРАВЕТО - КОЙ ЧОВЕК Е ЗДРАВ


Recommended Posts

КОЙ ЧОВЕК Е ЗДРАВ

Светът се нуждае от здрави, работоспособни хора, а не от инвалиди. (ДА ВИ ДАДЕ - 118).

Човек е създаден по образ и подобие Божие, но не е запазил този образ, Той е изгубил своя първичен образ, вследствие на което днес боледува, страда, мъчи се ... Само здравият човек е запазил своя първичен образ. Само здравият човек познава Бога. Абсолютно здравият човек мисли, чувства и постъпва правилно. Всичко в него е хармонично. (БОЖИЯТ ГЛАС - 73).

Цялото тяло на човека, отвън и отвътре, е обвито с особена материя, наречена матрикс. Когато матриксът е здрав, човек се чувства добре разположен, здрав и силен. Щом стане някакво пропукване на матрикса, в организма на човека се извършват ред химически процеси, които се отразяват болезнено върху него. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 89).

Всички органи в здравия човек функционират правилно и са в пълна хармония помежду си. (ДА ВИ ДАДЕ - 101).

Абсолютно здрав човек е онзи, в организма на когото няма никакви утайки. Здрав е онзи човек, в организма, на когото не става абсолютно никакво гниене, никакво разлагане. (ГОЛЯМОТО БЛАГО - 92).

Не е нужно да бъдеш пълен, но бъди здрав. Пълнотата не е признак на здраве. (ПРОСВЕТЕНО СЪЗНАНИЕ - 146).

Казват, че лицето му е като месечинка. Здрав е човекът. По-добре ли е да е сух, с пожълтяло лице и хлътнали страни? (ВЕЧНОТО БЛАГО - 53).

Здравето е в зависимост от нормалното състояние на клетките. Когато клетките на организма - нервни, мускулни, артериални, запазват своя първичен размер и точно изпълняват службата си, човек е здрав. Щом нарушат размера си и престанат да изпълняват определената им служба, човек заболява. (ДАЛИ МОЖЕ - 27).

Човек е здрав, докато клетките на тялото имат доверие в него. Щом загубят доверието си, той започва да боледува. (НАЧАЛО НА МЪДРОСТТА - 127).

Задачата на ученика седи в това, да подмлади всички клетки на организма си, а не само частично. За тази цел той трябва да се научи да говори със своите клетки. Всеки ден, преди да започне своята дневна работа, ученикът трябва да поздрави клетките на тялото си, като започне от клетките на мозъка, на очите, на носа, на ушите и постепенно да слиза надолу. След това ще поздрави клетките на дробовете, на сърцето, на стомаха, на червата и най-после ще поздрави себе си и ще започне работата си. Под думата „себе си”, разбирам своя ръководител. Само при това положение може да се очаква единство и задружна работа между всички клетки на човешкия организъм. (МНОЗИНА КАЗВАХА - 159).

За да бъде напълно здрав, стомахът, дробовете и нервната му система трябва да бъдат в изправност. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 119).

Здрав е онзи, в когото мозъкът, дробовете и стомахът работят правилно. Тези три системи трябва да бъдат в изправност. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 92).

Здравият човек мисли право, диша дълбоко и се храни добре. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ -140).

Някой казва, че един от признаците на здравия човек е неговият апетит. Добрият апетит още не е признак за здраве. (СВЕТОТО МЯСТО - 102).

По какво се отличава здравият човек от болния? Болният не яде, понеже няма апетит; здравият яде някога повече, някога по-малко. Когато апетитът на здравия е много голям, това показва някаква болезненост. Здравият яде умерено и с разположение и стомахът му всякога е в изправност. Здравият никога не преяжда. Колкото сладко да му е яденето, щом дойде до момента, когато изпитва най-голяма приятност той спира, винаги остава място в стомаха си поне за още 20 хапки”. Който преяжда, той се намира в болезнено състояние. (ЖИВА РЕЧ - 56).

Ако двойникът влиза и излиза правилно, стомахът работи добре и мозъкът е в изправност. Такъв човек е здрав. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 200).

Само болният цени здравето. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 50).

Един млад момък, от едно българско село, постоянно се оплаквал на майка си, че е нещастен. Здрав съм, юнак съм, с мечка мога да се боря, но защо ми е това голо здраве? Пари нямам, момите не ме искат ... Един ден заболял от тежка болест, която го държала цели три години. Той отслабнал толкова много, че едва се движел. Като изгубил здравето си, започнал да мисли право и казал на майка си: „Мамо, дано Бог чуе и този път молбата ми, да ми върне здравето, че ако ще, с камъни да ме товари. Нищо друго не искам, освен здраве. Не ми трябват пари, не ми трябват моми - здраве искам.” (ДАЛИ МОЖЕ - 65).

За да може във всички случаи да запази своето вътрешно равновесие, човек трябва да бъде съвършен, т. е. да бъде абсолютно здрав физически, духовно и умствено. Това значи да разполага човек с Божествено здраве. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 7).

Човек трябва да бъде здрав, да се ползва от благата, които разумната Природа му дава. Бог е промислил вече за човека, дал му е всичко в изобилие: светлина, въздух, вода, храна. От него се иска само будност, да не пропуща времето за получаване на тия блага. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 5).

Като живее на Земята, човек се нуждае от здраво тяло, да може да свърши добре работата, която му е възложена. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 203).

Чрез тялото си човек има отношение към Космоса. Всяка дисхармония, причинена някъде в тялото му, внася дисхармония в Космоса. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 9).

Щом имаш здрав стомах, любовта ти към хората е правилна; щом имаш здрави дробове, любовта ти към ангелите е правилна; щом имаш здрава нервна система и здрав мозък, любовта ти към Бога е правилна. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - 335).

Докато ореолът на човешката глава свети, човек е здрав и вярва в живота и в Любовта. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 309).

Ако искате да знаете дали човек е здрав, вижте как спи. Ако постоянно се обръща на една и на друга страна и ту свива, ту разпуща краката си, той не спи добре - мъчи го нещо. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 42).

Здравият човек има спокоен, здрав сън. На която страна легне вечер, на нея се събужда. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 189).

Юрганът на здравия мирише на роза или на здравец - аура има той. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 190).

Като срещнете здрав човек, ще забележите, че от лицето му лъха бодрост, свежест. Той е положителен, определен човек. В него е събудено Божественото начало, вследствие на което той има дълбочина в мислите и в чувствата си. (ДА ВИ ДАДЕ - 111).

Добрият живот носи здраве. Като се приближавате към човек, който живее добре, от тялото му се отделя особено ухание, особен нектар, подобен на този, който цветята отделят. Уханието, което лъха от здравия човек, надминава аромата на всички познати нам цветя. Каже ли човек за себе си, че е добър, нека се помирише. Ако от него лъха благоухание, той е добър човек. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 211).

Друг признак на здравия човек е неговият чист, ясен, отворен поглед. Той схваща нещата право ... Погледът на здравия човек е установен, както са установени и възгледите му за живота. Като гледа, очите му се движат бавно, както се движи Слънцето. (СВЕТОТО МЯСТО - 103).

Дето е силата, там е и здравето; щом изчезне силата, болестта иде. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 189).

Докато вярата ти в Бога е чиста, незасегната от външни влияния, ти си спокоен, нищо не те плаши. Такова е състоянието на здравия и задоволен човек. Той има хубави мисли и чувства, добро разположение на духа. (СЕЯТЕЛЯТ - 177).

Здрав човек, в пълния смисъл на думата, е онзи, който вярва и на когото вярата е придобита от опитности и в трите свята: светът на човешкото тяло, светът на душата и светът на духа. (БЪДЕЩЕТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - 15).

Който живее добре, той е здрав; който не живее добре, той е болен. (БЪДЕЩЕТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - 64).

Докато човек ходи, докато се движи, той е здрав и добър. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 77).

Кой човек е здрав? Здрав е онзи, на когото умът, сърцето и волята са в пълна хармония. Той има светлина в ума си, импулс, подтик в сърцето си и сила във волята си. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 81).

Здравият яде, диша и мисли правилно. (ДА ВИ ДАДЕ - 101).

Мисълта му е спокойна, равна, без напрежение. Умствено той може да работи продължително, без умора. (ЖИВА РЕЧ - 57).

Здравият човек се отличава от болния по дишането си. Той диша ритмично, плавно, без никакво хъркане или задушаване, каквото се чува в болния. Той може дълго време да ходи, без да се запъхтява. (ЖИВА РЕЧ - 56).

Който има здрав стомах, той е добър човек; ако дробовете му са здрави,

той е добър певец; ако мозъкът му работи добре, той е добър поет. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 243).

Истински здравият човек е здрав във физическо, умствено и в сърдечно отношение. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 240).

Съвършено здравият човек мисли право. Започне ли да боледува, мисълта му се изопачава. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - 256).

Абсолютно здравият човек мисли, чувства и постъпва правилно. Всичко в него е хармонично. (БОЖИЯТ ГЛАС - 74).

Абсолютно здрав човек е този, който не се поддава на никакво внушение. Внушението е подобно на морските вълни. За да не претърпи катастрофа, параходът трябва да е здрав, да не до пуща морските вълни да проникват в него. Ако има малка пукнатина някъде, вълните проникват вътре и причиняват пакости. (РЕАЛНОСТИ И СЕНКИ - 6).

Абсолютно здравият човек е свободен от закона на отрицателното внушение, от всички кармични връзки. Той се е развързал благодарение на закона на Любовта и на закона на Истината. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 38).

Здравият не се нуждае от обич, той трябва да обича. Ако искаш първо тебе да обичат, а после ти да обичащ болен си; ако първо ти обичаш, а после тебе обичат, здрав човек си. Ако си болен, здравият ще те обича. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 290).

По какво се познава човекът на Любовта? Той е здрав, сладко яде, сладко спи, работите му се нареждат добре. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 327).

Като прави добро, човек се храни духовно. Ако няма разположение да прави добро, това показва, че е духовно болен, т. е. в духовно отношение сърцето му не е здраво. Да бъде човек духовно здрав, това подразбира здрави и устойчиви чувства. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 6).

Здравият, обаче, не е индиферентен, той се интересува от всичко. Всички чувства, всички волеви действия в него са нормално развити. Той трепти от живот, от енергия в себе си. Срещне ли някакво препятствие в живота си, здравият човек изпитва приятност, че му се представя случай да провери силите си. Здравият човек е смел и решителен ... Пред каквато мъчнотия да се намери, здравият човек изпитва приятност. Според моята диагноза, здрав е онзи, който изпитва приятност пред всяка мъчнотия. (СВЕТОТО МЯСТО - 102).

Здрав е онзи, който издържа на големи тежести. (ЕЗИКЪТ НАЛЮБОВТА - 92).

Здрав човек е онзи, който носи страданията с благодарност. (ДОБРОТО ОРЪЖИЕ - 51).

Всеки човек, у когото няма гордост се намира в здравословно състояние. (IV МЛАДЕЖКИ СЪБОР - 1927 г. - 59).

Да бъде човек здрав, умен, добър, това значи да има сили в себе си, да издържа на противодействията, които среща в Природата. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 156).

Здравият не се нуждае от помощ. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 144).

Здравият иска да помага. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА·- 144).

Здрав човек е само онзи, който оценява благата, които му са дадени и разум но ги използва. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА·- 34).

Здравият човек не пита как трябва да се живее. Само болният пита как трябва да се живее. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА -·175).

Бог се радва на здравия, който има права мисъл, благородни чувства и постъпки. (ПРОСВЕТЕНО СЪЗНАНИЕ -·114).

Казва някой: здрав бях, но хората ми отнеха здравето. Не, никой не може да отнеме здравето на човека; никой не може да отнеме храната, въздуха, водата, светлината и топлината, както и мисълта и чувствата на човека. Те са негови съществени, необходими елементи, дадени му още от създаването на света. (МНОЗИНА КАЗВАХА·- 98).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...