Jump to content

ЗДРАВЕТО - ПОДОБРЯВАНЕ НА ЗДРАВЕТО


Recommended Posts

ПОДОБРЯВАНЕ НА ЗДРАВЕТО

Придобиване на здравето трябва да бъде идеалът на съвременния човек. (НЕРАЗРЕШЕНОТО - 125).

Всички хора искат да бъдат здрави, но не знаят как да постигнат желанието си. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 93).

Лекуването не седи в това да освобождаваме хората от техните болести, но да им дадем начини, методи, да запазват своето здраве. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 291).

Човек се храни не само с хляб и вода, но още с въздух и светлина. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 119).

Те са четири необходими елементи за растенето и развитието на всички живи същества. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 367).

Светлината е дясната ръка на Бога, а въздухът - лявата. Водата е десният крак на Бога, а хлябът - левият. Любовта е главата на Бога. Щом познавате проявите на Божията глава, на Божиите ръце и крака, вие сте във връзка с Божествения организъм, на който представяте удове. Разчитайте на светлината, на въздуха, на водата и на хляба като прояви на Бога, за Когото е казано, че е Любов. Те носят живот, здраве и радост за всички живи същества. Кой не е опитал живата светлина, живия въздух, живата вода и живия хляб? Те носят Божието благословение. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 366).

Когато стомахът работи добре, тялото е здраво; когато сърцето чувствува правилно, душата е здрава; когато умът мисли право, духът е здрав. Умът приготвя храна за духа, да се прояви. Сърцето приготвя храна за душата. Ако сърцето на човека е студено, по някакъв начин трябва да го стоплите. Ако умът на човека е тъмен, трябва да внесете в него светлина, да го просветите. Искате ли да се нахраните физически така, че да бъдете доволни от яденето, трябва да възстановите нормалното състояние на стомаха си. Искате ли да стоплите сърцето си и да просветите ума си, вие трябва да възстановите хармонията на своите мисли и чувства. (СВЕТОТО МЯСТО - 8).

Възприемайте светлината, въздуха, водата и хляба така, както приемате живота. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 367).

Със стомаха си ще ядеш, с дробовете си възприемаш въздуха, и едновременно трябва да стане друг процес вътре в мозъка. Три процеса: хранене, дишане и мислене. Тия три процеса вървят едновременно. Ако дишането, мисленето и храносмилането вървят правилно, то яденето е правилно и следователно организмът може да бъде здрав. Всички болестни състояния произтичат от факта, че един от процесите може да не е правилен: или дишането, или мисленето, или самият процес на храненето. Може да имаш някакво неразположение и то може да зависи от някои твои чувства. (АКО ГОВОРЯ – ІІ том - 87).

Благодарете за изобилния живот, за изобилната светлина и за изобилната сила, които ви са дадени. Те ще ви направят умни, добри и силни. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 367).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...