Jump to content

78. ЗА КАКВО МИ Е ТАЗИ ГОЛЯМА КЪЩА


Recommended Posts

78. ЗА КАКВО МИ Е ТАЗИ ГОЛЯМА КЪЩА

След като я покрих, измазах една стая и там се нанесох да живея. Беше краят на 1969 г. И полека, с годините, я измазвах и устройвах. Как може да се използува тази голяма къща? Аз написах собственоръчно завещание, да остане на Братството. А тук, в тази къща, са сложени много братски вещи и предмети. Аз съм построил тази къща. А за какво могат да послужат тези стаи - други след мене да му мислят. Всеки човек от другиго е нещо много различно - и всеки различно разсъждава. Тази година оформих документите за къщата. Направих само лично завещание. Не съм го заверявал с нотариус. Аз не съм в тежест на никого. Сам се обслужвам.
Д-р Иван Жеков бе фотограф и беше направил много снимки. Учителят в една беседа казва: «Като ме снимате и като се видя, не мога да се позная.» А защо? Защото фотографите не могат да хванат онова, същественото, и да го отразят в образа. Та, тук имаше останали много снимки и негативи. Дойдоха и ги взеха различни хора. Но аз зная, че всичко, което говорим, мислим и правим, се записва. Нема нищо, което да не е записано. На нашия образ е записано всичко. Ние сме писмо на живота, който сме минали досега. Което сме правили, върви с всеки човек. Върху това градим бъдещето. Сегашният образ е резултат на миналото. А сегашните усилия, които правим, са образ на бъдещето.
Такъв е случаят с фотоархива на д-р Жеков. Такъв е случаят и с мене. Доволен съм от себе си, че успях да реализирам една идея, дадена ми от Учителя. Видях как Неговата дума бе жива и винаги стоеше пред мене, в мене и зад мене. За този живот това не е малко. В друг живот ще продължа. А сега се радвам на труда си в дълбоките си старини. Амин.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...