Jump to content

2. Ще се нареди всичко, щом Бог съизволява


Recommended Posts

2. Ще се нареди всичко, щом Бог съизволява

Изправихме се край гората и зачакахме. Душата ми бе изпълнена с радост и някаква особена тревога. Най-после те приближиха. Напред вървяха момичета и момчета с раници на гърба. След тях вървеше една по-сплотена и голяма група, в която видях Учителя, Който вървеше, заобиколен от мъже и жени. Когато се изравниха с нас, сърцето ми плахо трепна. Нима Той щеше да отмине без да ме погледне? В същия миг Той обърна към мен глава и като ме погледна, вдигна пръв ръка за поздрав. Илка ме дръпна за ръката и каза: «Ела!», като сама изтича и целуна на Учителят ръка. Аз също отидох при Него и, не съзнавайки присъствието на много хора, аз Му казах:
 
- Тъй много исках да дойда при Вас да Ви благодаря, но...
 
- Нищо - каза Той, - всичко ще се нареди.
В това време видях как спря сериозен поглед върху Сийка. Илка я хвана за ръката и й пошепна нещо. Тогава Сийчето се приближи и Му целуна ръката, а след нея - Пепо и Дани.
 
- Тъй бих искала да дойда при Вас - продължих тихо аз, - но не само когато имаме нужда... а той все не може да... - не довърших мисълта си аз.
 
- Ще се нареди всичко - повтори Той, и като вдигна ръка за поздрав, тръгна заедно със съпровождащата Го група. А в моята душа стана светло, просторно, красиво.
Вечерта разправихме на Жорж за случайната среща, която имахме през деня. Той ме погледна и каза:
 
- Прощавай, Анни, че още не съм си изпълнил обещанието да отидем при Него, но нали и аз съм все зает с работа...
 
- Нищо, Жорж, всичко ще се нареди - повторих като ехо думите на Учителя аз. А никак и не подозирах в какъв критичен момент ще се нареди Жорж да отиде при Него...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...