Jump to content

Да се подвизаваш вътрешно


Recommended Posts

Да се подвизаваш вътрешно

Господни мисли образуват человека и помислите му просвещават сърцето и ума. Богатството на живота е Бог и Неговата любов е извор непрестанен за всекиго, който го търси. Да се радват и веселят от нине всички, които чакат Господа. Пейте да пеем песен нова на Господа. Възражданието от Духа е новото пресъздаване на човешкото сърце, в което Господ туря вечната виделина и правда. Както казва пророкът: „Ще им дам нови сърца". Това е новото царство Божие, което Христос внесе в нашите сърца, царството на виделината, на което всички ние сме членове. Ние всички се обединяваме в това велико и свято сърце на Господа Исуса.

Трябва да се подвизаваш вътрешно, да се укрепваш в силата на вярата и в духа на молитвата. И тъй, всяко добро служене е резултат на служителите Господни, а всяко добро действие - на Бога. Упражнявай се във всички добродетели. Опаши се в силата и вярата, облечи се в дрехата на любовта. Призови търпението на помощ и го уякчи с добрия нрав и благостта. Дай място в душата си на великодушието и повикай неговите чада — безкористието и смирението — с учтивост и незлобие. И като свършиш всичко това, благодари на Бога, че ти е помогнал да се запазиш от злия и те е турил в безопасност в Своя дом. Пей и възпявай Господа в душата си, защото спасението ти е извършено и Небето е дом твой.

Господ царува. Облечен е във великолепие.

Молитвата има смисъл само тогава, когато излиза от дълбочината на душата. Тя не търси никакви правила и никакви закони. Когато човек се моли както трябва, той е обърнат към Бога и диша от еликсира на живота. Не търси външна помощ, преди да си получил вътрешна. Концентрирай ума си и насочи молитвата си към сърцето на Бога, за да можеш да възприемеш известни Божествени течения, които, като преминат през сърцето ти, ще ги почувстваш, и тогава ще можеш да се молиш. Светлината, която иде от Бога, е приятна. Тази светлина на безсмъртието може само добро да прави и се придобива единствено чрез молитвата, с нея всички мъчни въпроси се решават. Когато човек се моли, трябва да забрави всичко около себе си и да стане невидим. Молитвата е Божествен акт. Щом моето сърце ангажира моя дух, тогава душата ми ще ангажира всички ония хора, които се намират в хармония с мен. Молете се един за друг. Светлите духове са постоянно между нас, следват ни, за да ни помагат. Достатъчно е да ги призовем в името на Божията любов, за да ни се открият.

И тъй, братя мои, честни и добри работници по всички клонове на общото дело в царството на истината, които се трудите за просвещението на света и подобрението участта на всеки страдающ, приемете благословението Божие. Неговият мир и веселие, които превъзхождат всеки ум, да изпълнят сърцата ви. И Бог на истината да благослови делото си във веки. Елате сега всички, които любите Господа, да му се поклоним в дух и истина. Защото той е Бог наш, Отец наш от веки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...