<

Към съдържанието

  • Log In with Google      Вход   
  • Регистрация


                       


Молитви Добрата молитва

добрата молитва

  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 Dela

Dela

    Отличен работник

  • Модератор
  • 953 Мнения:
  • Отговорете на въпроса:1864

Публикувано 08 май 2013 - 20:55

Като прочетеш Добрата молитва, с нея можеш да минеш навсякъде. Тя е един пропуск. Като кажеш „Господи, Боже наш", ще минеш през първата врата. Колкото предложения* има в нея, през толкова врати ще минеш. Тази молитва е дадена от Бога, от Духа Божий, тя е свещена и не остарява. Тъй както е дадена, Духът всеки ден я оживява, тя се мени всеки ден. Ще я четете с дълбоки вдишвания. Когато се молим, трябва да имаме присъствие на Духа, да бъдем много тихи, да владеем ума си. Така се образува онази мощна сила, ония вълни, които се изпращат навън, за да се привлече Божията сила, та Духът да работи повече. Тогава всички ще приемат тази мекота, тази радост, която търсят.

Из „Наряд и упътвания на Учителя", издание на Просветния фонд, 1925 г.

__________________
*предложение(остар.)-изречение
Добрата молитва


Господи, Боже наш, благи ни Небесен Баща, който си ни подарил живот и здраве да Ти се радваме, молим Ти се, изпроводи Духа Си да ни пази и закриля от всяко зло и лукаво помишление.

Научи ни да правим Твоята воля, да осветяваме Твоето име и да Те славословим винаги. Осветявай духа ни, просвещавай сърцата ни и ума ни, да пазим Твоите заповеди и повеления. Вдъхвай в нас с присъствието Си чистите Си мисли и ни упътвай да Ти служим с радост.

Животът си, който посвещаваме на Тебе за доброто на нашите братя и ближни, Ти благославяй. Помагай ни и ни съдействай да растем във всяко познание и мъдрост, да се учим от Твоето слово и да пребъдваме в Твоята истина.

Ръководи ни във всичко, което мислим и вършим за Твоето име, да е за успеха на царството Ти на земята. Храни душите ни с небесния Си хляб, укрепявай ни със силата Си, да успяваме в живота си.

Като ни даваш всичките Твои благословения, приложи и любовта Си да ни е вечен закон. Защото на Тебе принадлежи царството и силата, и славата завинаги.

Амин.


Facebook коментари

Теми съдържащи: добрата молитва

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни