Jump to content

Recommended Posts

РАБОТА

КАКВО Е РАБОТА?

За да се ползваш от благата на живота, и ти трябва да си работил за тяхното придобиване. (СТАРОТО ОТМИНА - 238).

Смисълът на живота седи в работата... Думата „работа” се употребява често в обикновения живот, дето й се придава обикновено значение. Същата дума има и по-високо значение. Под понятието „работа” разбираме всичко възвишено и велико, което човек може да извърши на Земята. На Земята по-високо нещо от работата не съществува... Разумният свят си служи с работата като един от съвършените методи за постижение. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 3).

Съществуват още два метода, с които хората постигат своите цели: метод на труда и метод на мъчението. И двата метода дават различни резултати: методът на труда създава недоволството, а методът на мъчението - инвалидите. Следователно инвалидите са хора на мъчението, недоволните - хора на труда, а здравите, учените, мъдрите - хора на всичко възвишено и благородно, хора на работата. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 3).

Първото стъпало в човешкия живот е мъчението, второто - трудът, а третото - работата. За да дойде до стъпалото на работата, човек трябва да мине първо през мъчението, после - през труда и най-после - през работата. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 85).

Работата подразбира такъв акт, който произвежда светлина в ума, топлина в сърцето и сила в тялото. Каже ли някой, че е тъмно в ума му, това показва, че не е работил. Каже ли, че е студено в сърцето му, това показва, че не е работил. Каже ли, че е слаб, немощен, той не е работил. Следователно, искате ли умът ви да бъде светъл, сърцето - топло и организмът ви - силен, работете с любов. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 201).

Работата подразбира разумно използване на Божествените условия. (ОТВОРЕНИ ФОРМИ - 146).

Тя е най-възвишеното, най-благородното нещо в света. Тя е най-великата наука на бъдещето. (СИЛА И ЖИВОТ - III серия - 266).

Да работи човек, това значи да прилага всичко, което е научил. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 150).

Човек е дошъл на Земята... да се научи да работи. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 156).

Да работи човек, значи да твори. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 205).

Същественото, което може да оправи човешкия живот, е работа на ума и на сърцето. Това значи човек да прилага любовта към Бога, за което е нужно най-малко усилие. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 272).

Любовта е най-великата работа в света. Да обичаш някого, това значи да работиш за него, да го освободиш от мъченията и несгодите в живота му. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ – 166).

Работа, прилагане се иска от човека. При това, като прилага, всички неща трябва да бъдат наред и отвън, и отвътре. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 260).

Който не може да служи, не може и да работи. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 298).

Смисълът на живота се заключава в прекъснатите работи, които свършваме. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 191).

Човек напряга ума си и допринася нещо към разрешаване на даден въпрос. Който не разбира това, той мисли, че сам разрешава въпросите. Никой не работи сам. Колко още невидими разумни същества помагат на човека. (СВЕТОТО МЯСТО - 35).

За да свърши работата си, човек трябва да бъде свързан с разумните същества, за да му помагат. И великите хора били свързани със съществата от разумния свят. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 238).

Затова всички трябва да бъдем с чисти сърца, със светли умове, за да могат душите, умовете и сърцата ни да станат олтар на тия светли души, на тия напреднали наши братя, за да работят с нас заедно... Тия светли души казват: „Погледни нагоре! Ние ще бъдем с теб!” Това са помощници, ангели хранители на човечеството. Във всяко отношение, във всяко направление тия напреднали души ви заобикалят. (ІІІ МЛАДЕЖКИ СЪБОР – 1925 г. - 35).

Каквато работа предприемете, обърнете се първо към Бога, за да видите одобрява ли я Той или не ... Само с Него можете да разчитате на успех. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 134).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...