Jump to content

ДА РАБОТИМ!


Recommended Posts

ДА РАБОТИМ!

Вие трябва да поддържате в себе - си непрекъснат импулс за работа. (СВЕТОТО МЯСТО - 126).

Всеки човек е орган на Божествения организъм. Дали е крак, ръка, ухо, нос, той трябва да свърши някаква работа. Ръцете трябва да покажат какво могат да свършат. Краката трябва да покажат какво могат да свършат. Всички ние, в даден случай, трябва да направим нещо, да свършим някаква работа. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 55).

За да бъдеш здрав и доволен от живота си, трябва да работиш. Ти се молиш на Господа, искаш да дойде ангел да ти донесе благата ти. Не, ще се опретнеш на работа. Като станеш сутрин, трябва да свършиш определената работа. (ТРИТЕ ПОСОКИ - 181).

Какво трябва да прави здравият? - Да работи. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 248).

Казвам: Всеки момент бъдете будни, активни, готови на всякаква нова работа, на всеки нов импулс. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 165).

Велико нещо е човек да работи! (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 178).

Иска ли някой да си поживее, без да работи, той е осъден на израждане. (ДА ВИ ДАДЕ - 10).

Природата обича трудолюбивите хора. Затова аз казвам: Люби Бога и постоянно работи. (НОВАТА МИСЪЛ - 150).

За да получи нещо, човек непременно трябва да работи. Днес повечето хора живеят от подаяние. Те казват: „Бог е милостив, и на нас ще даде нещо.” Обаче това може да продължи само известно време. Човек живее в един разумен свят, обиколен от разумни същества, които строго пазят законите на Природата. Разумният свят е Божествена банка, а разумните същества - банкерите на тази банка. Явите ли се пред тях, те веднага вземат книжата ви и гледат колко капитал сте вложили. Според вложения в банката капитал, вие може да теглите определено количество пари всеки ден. Позволите ли си да теглите повече, отколкото ви е определено за деня, скоро ще фалирате. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 124).

Разумният свят не се занимава със сиромашията на хората. Това е работа на самия човек, Щом е млад, щом иска да се развива правилно, човек неизбежно ще работи, да се справи със сиромашията и недоимъка в живота си. Щом забогатее, той остарява и казва: „Няма защо повече да работя, няма какво да уча.” Каже ли така човек, той сам подписва смъртната си присъда - всичко с него е свършено... Стремете се към богатство, което ви подтиква към работа и учение, което дава условие за развитие. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 201).

Религиозните хора имат добри желания, но предоставят работите си повече на Бога. Те малко работят, а повече се молят. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 103).

Днес от всички хора се иска работа. Започнете първо с Божествения и постепенно слизайте в другите светове - в духовния и физическия. Колкото по-надолу слизате, работата става по-неприятна. Всички хора са слезли на Земята от един по-горен свят, за да се научат да работят с любов. Той е тръгнал от мъчението и постепенно отива към труда и работата. Като се мъчат, хората впрягат на работа животните. В бъдеще те ще се ползват от новите изобретения и по този начин ще облекчат положението на животните. Един ден органическият живот ще се облекчи и тогава хората няма да се мъчат и трудят, както сега, но ще работят. Работата им ще бъде по-малко от сегашната. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 104).

Кога една работа върви? - Когато хората се обичат. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 241).

Сегашните хора се мъчат, трудят се и работят, но те още не са дошли до истинската работа. Истинската работа е тази, която произлиза от Любовта. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 41).

Според мене три неща има, от които аз изхождам винаги. Когато върша една работа, ако нямам надежда, тази работа не я върша; ако върша една работа и нямам вяра, тази работа не я върша; и ако нямам любов, тази работа не я върша... Правете ония работи, в които имате надежда, правете ония работи, в които имате вяра, и правете ония работи, в които имате любов. Туй, в което нямате надежда, не го, правете. Сега, това са правила, които трябва да използвате. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ - 191).

Често хората грешат, като се наемат за работа, която не могат да свършат. И като не могат сами да я свършат, не дават и на другите да я свършат. (БАЩА И СИН - 27).

Ако някой математик или астроном работи върху един научен въпрос, едновременно с него, без той да знае, работят още 10 ÷ 20 души по същия въпрос, обаче от всички тях само един успява, а другите играят роля на помагачи... Същото нещо е забелязано и в музиката, и в изкуството. (УСЛОВИЯ ЗА РАЗУМНИЯ ЧОВЕК - 37).

Да изпълним първо Божествените работи, но да изпълним и гениалните неща, създадени от хората... Има и гениални неща от хората, но повечето са създадени от Бога. (ЗАВЕТЬТ НА ЛЮБОВТА - ІІ том - 180).

„Ние ще работим както работят всички будни души по света, за идването на Царството Божие на Земята.” Из целия свят се повдига зов към всички пробудени души за работа. (БЪДЕЩЕТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - 59).

Да сте „Синове на светлината”! Под това понятие разбираме ония разумни същества, които са дошли на Земята да работят, да творят, да съграждат, а не да ядат и да пият. Те са хора на перото и на чука едновременно. Ако отидете на нивата, и там ще ги намерите. Те орат, копаят, градят и съграждат. Те са добри работници във всяко направление. Каквото мине през ръката им, оживява и възкръсва. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 107).

Искаш ли да задоволиш човека, дай му работа. Момък и мома са недоволни. Оженете ги. Ако са недоволни пак, дайте има къщи, ниви, да има какво да работят. Ако са недоволни още, дайте има волове, коне, каруца. Най-после тия неща започват да им говорят, и те се задоволяват. Докато умът и сърцето ви са празни, без мисли и желания, всякога ще бъдете недоволни. За да бъдете доволни, умът и сърцето всякога требва да се занимават с нещо. Това е един от великите закони на Битието. (НОВИЯТ ЧОВЕК - 9).

Щастието се заключава в работата, в правата мисъл, в помагане на ближните. Ако живееш така, работите ти сами по себе си ще се нареждат. Бъди всякога готов за работа, за да те отпишат от болницата. Очакваш ли на чужда помощ, ти влизаш в болницата. (СЪБУЖДАНЕ - 161).

Нас трябва да ни интересуват хората на движението, на ученето, на работата. Това са хората, които трябва да срещнем в своя живот. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 304).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...