Jump to content

Recommended Posts

СТАВАНЕ

Който не ляга навреме, не става навреме. И сънят му е неспокоен - цяла нощ се върти на една и на друга страна. Казваш: „Аз ставам рано, към 6 ÷ 7 часа.” Не е въпрос да станеш в 6 или 7 часа. Това не е точност. Ще станеш в определен час, с точност до секунда. Само така твоята работа ще бъде успешна. После ще се чудиш защо не си разположен. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 340).

Стани със зората! (ДА ВИ ДАДЕ - 21).

Щом се събудите от сън, веднага станете и докато сте още бодри, с необременен ум и сърце, оставете се освободени на Божествената мисъл, тя да ви обладава, да се изсипе върху вас и да се почувствате като новородено дете, което не мисли за нищо, което е освободено от всякакви грижи и безпокойства. Каквато мисъл влезе в ума ви през петте минути на размишление, това е вашата придобивка за деня. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 277).

Станеш ли сутрин, нито се почесвай по врата, нито кръстосвай крак върху крак, но застани свободно. (новият СВЕТИЛНИК - 35).

Като ставате сутрин, казвате: „Какво ще правя днес?” Чудите се какво да правите, а не знаете, че точно определено е каква работа трябва да свършите през деня. Точно определено е каква посока на движение трябва да предприемете този ден. Спите, ставате, без да знаете каква работа трябва да свършите през време в сън и каква - през деня. Ставате сутрин и не помните каква работа ви е дадена. Като се връщате от онзи свят, казвате, че сте сънували нещо, но всичко сте забравили... Като се връщате от онзи свят, не трябва да се отбивате никъде. Ще се върнете право в дома си и ще започнете работата, която ви е определена. (КОЙТО ИМА НЕВЕСТА - 181).

Всеки ден, още със ставането си от сън, ще отиваш при Господа и ще видиш какви са отношенията ти към него. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 295).

Като ставаш сутрин от сън, първо се спри върху мисълта какво иска днес Бог от теб. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - 245).

Искате ли да учите, ставайте сутрин в три или четири часа. (МЛАДЕЖКИ ОКУЛТЕН КЛАС - IV г. - 24 беседа - 13).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...